Georgiev: Najviše se bojimo Prše i Srne

BUGARSKI reprezentativac Blagoj Gerogiev najavljuje otvorenu i bespoštednu borbu protiv hrvatske reprezentacije 4. lipnja u Sofiji.

"U utakmici s Hrvatskom Bugarska nema alternative: nužna nam je pobjeda, zato se ne smijemo pitati možemo li." - izjavio je Georgiev u razgovoru za Sportske novosti.

Hrvatsku će Georgiev zapamtiti po tome što je ovdje mladi bugarski vezni igrač prvi puta zaigrao za A reprezentaciju. Međutim, zapamtili su ga i drugi akteri te utakmice po njegovim čestim probojima po lijevoj strani i probijanjima naše obrane.

O predstojećoj utakmici, osim da im je ključna i da idu po sva tri boda Georgiev kaže: "Vaša je momčad vrlo dobra, to je činjenica koju treba cijeniti. Pojedinci su sjajni, a vrijednost, snagu, te ujednačenost u svim linijama dokazujete trenutačnim plasmanom u skupini. U Zagrebu smo se izvukli i mi i - vi.“

Na pitanje koji naši igrači su im "trn u oku", Blagoj je napomenuo: "Otraga Šimunić, naprijed Pršo. Srna nas je bušio olako!"

Georgiev je spomenuo da ih je Stoičkov i materijalno stimulirao svoje reprezentativce ukoliko osvoje tri boda, no kaže: "Novac nije najbitniji, daj Bože da uzmemo bodove."

Svjestan je da će utakmica biti otvorena, da nemaju izbora i da će Hristo zapovijediti pressing na svakom dijelu igrališta.

Za kraj je zaključio: "Rizik je sastavni dio posla. Ako ne prođemo, bit će to krivnja igrača."

Pročitajte više