"Gerilski rat" na ulicama Rima

OKO SAT i pol trajao je pravi gerilski rati zmeđu navijača i policije, piše danas "Corriere della Sera" osukobima u nedjelju uvečer između snaga reda i navijača rimskih klubova Rome i Lazia nakon još jednog gradskog derbija.

Pritvoreno je pet navijača, a pet pripadnika snaga reda je ozlijeđeno, bilanca je incidenata koji su izbili prije derbija. Sukob između "ultraša" i policije počeo je oko stadiona, na čijem su se južnomdijelu s policijom sukobili romanisti, a na sjevernom dijelu lacijalisti. ć

Sukob je trajao oko sat i pol, a policija je jurišala i bacila suzavce, piše "Corriere della Sera". O tom događaju taj list na sportskim stranicama objavljuje samo kratku vijest, a na stranicama posvećenima gradu Rimu opširniji tekst sa slikom. Inače Roma je u gradskom derbiju pobijedila Lazio 2:0.

Incidenata s navijačima bilo je i u drugim gradovima, u Bariju,Cataniji, Napulju. Gotovo svake nedjelje oko stadiona u talijanskim gradovima dolazi do sukoba ili između navijača dvije momčadi ili između navijača i policije.

Pročitajte više