Gerrard hrvatskom stoperu morao "prevoditi" pitanje škotskog novinara

Foto: Screenshot/YouTube

KADA se čovjek seli iz jedne u drugu državu, prilagodba često traje mjesecima, ako ne i godinama. Nova kultura, novi ljudi, potpuno novi život. Kroz isto prolazi i mladi hrvatski stoper Glasgow Rangersa Nikola Katić, kojeg je Steven Gerrard ovoga ljeta doveo iz Slaven Belupa.

Katić je odgovarao na pitanja za vrijeme presice, prije prve utakmice trećeg pretkola Europa lige protiv Maribora. Tada je uslijedilo pitanje škotskog novinara kojeg je zanimalo daje li mu samopouzdanje činjenica što ga je Gerrard nahvalio otkako je stigao u klub, ali Katić ga nije razumio zbog škotskog naglaska. Okrenuo se legendarnom Englezu i zamolio pomoć kod prijevoda:

"Rekao je da sam pričao lijepe stvari o tebi. Moraš nekada lagati novinarima", našalio se Gerrard i izazvao smijeh svih prisutnih u prostoriji. 

Katić se inače jako dobro snašao otkako je Koprivnicu zamijenio Glasgowom. Nastupio je u četiri utakmice kvalifikacija Europa lige, a prošlog vikenda je debitirao u škotskom prvenstvu u remiju protiv Aberdeena.

Pogledajte video duhovite situacije na presici:

 

Pročitajte više