Gerrard: Malo me je sram što sam srušio Rushev rekord

STEVEN GERRARD sinoć je protiv nizozemskog PSV-a zabio svoj 15 gol u europskim natjecanjima i tako postao najbolji strijelac u liverpulskoj europskoj povijesti.

Sinoćnjim je golom Gerrard prestigao dosadašnjeg klupskog rekordera Iana Rusha. Ono što je započeo kapetan Liverpoola dovršili su John Arne Riise i Peter Crouch torpediravši PSV rezultatom 3-0 koji im praktički osigurava prolaz u polufinale.

"Malo me je sram što sam srušio Rushev rekord. On je legenda Anfielda, kad sam ga gledao kao dječak nisam mogao ni zamisliti da ću jednom dati više golova od njega. Mislim da neću rušiti njegove ostale rekorde. Polaskan sam, ali nije mi to važno. Puno je važniji dobar rezultat koji smo ostvarili. Odigrali smo stvarno dobro i ako nastavimo tako imamo izvrsne šanse za osvajanje Lige prvaka. Nakon što smo zabili prvi gol samo je trebalo nastaviti u istom tonu. Teško nas je slomiti i dobro smo naplatili prilike koje su nam se otvorile nakon kontra napada", kaže Gerrard engleskim medijima.

Na pitanje koga bi volio vidjeti kao protivnika u polufinalu kapetan Liverpoola odgovara: "To nas nimalo ne zabrinjava. Razmišljamo samo o uzvratnoj utakmici. Želimo biti potpuni profesionalci u svom poslu, stoga razmišljamo samo o idućih 90 minuta."

Sinoćnja je pobjeda Liverpoola jedna od najvećih koju su ikad ostvarili u europski natjecanjima, tako da Rafa Benitez nema čime biti nezadovoljan. A osim Rushovog, pao je još jedan rekord. Jamie Carragher je postavio klupski rekord po broju nastupa u europskim utakmicama.

"Srušili smo neke rekorde, a to je jako pozitivno za klub i za igrače. Želimo da Steven nastavi zabijati golove, Jamie igra što više utakmica i da nastavimo pobjeđivati, naravno. Bilo bi savršeno ako uspijemo osvojiti Ligu prvaka ove godine. To što je Gerrard zabio toliko golova na poziciji veznog igrača puno govori o momčadi. Jedna od ključnih točki naše igre je što možemo zabiti sa sredine terena", rekao je nakon sinoćnje utakmice oduševljeni Benitez.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više