Gerrard: Morali smo čuvati remi, a ne tražiti pobjedu

ZAMJENSKI engleski kapetan u izostanku Johna Terryja, priznao je kako je u susretu protiv Hrvatske doživio ''najtežu večer u engleskom dresu''.

"Uložili smo maksimalni trud u susretu protiv Hrvatske, ali rezultat je izostao. A to je jedino važno. Mislim da ne trebam  govoriti koliko smo razočarani. Osobno, mogu reći da je ovo moja najtužnija večer u dresu engleske reprezentacije" tugovao je Steven Gerrard.

"Naša je ideja bila napasti žestoko od samog početka  i pokušati postići prvi gol. Umjesto toga, vrlo brzo smo se sudarili sa zaostatkom od 2:0  i odjednom nam se ispriječila golema planina na koju smo se morali uspeti. U tome smo i uspjeli, a onda smo napravili najveću grešku. Kod rezultata 2:2, jednostavno smo trebali ''zatvoriti dućan''. Umjesto toga, krenuli smo i po treći gol. Morali smo prihvatiti remi kao aktivan rezultat, a ne tražiti pobjedu. Umjesto da damo treći gol, mi smo ga primili i – ode Euro!"

Liverpoolov, a sinoć i engleski kapetan, odbio je, odmah nakon utakmice, govoriti o izborniku Steveu McClarenu. Uostalom, tada još uvijek nije bio i službeno bivši, iako su svi znali da će se to dogoditi.

"Ne bih govorio sada o izborniku. Mi, kao igrači, moramo prihvatiti kritike. Teško je prihvatiti poraz pred 88 tisuća navijača, pogotovo kada si imao priliku ostvariti željeni cilj. Menadžer nam nije puno govorio u svlačionici, tek nam se zahvalio na uloženom trudu. Engleska svlačionica je nakon utakmice bila vrlo razočarana. Dominirao je muk. No, igrat će se nogomet i dalje. Moramo pronaći snage za nove pobjede, što, gledajući iz ove perspektive, neće biti nimalo lako."

Foto: AFP

Pročitajte više