Gerrard nahvalio Osijek: Pregazili su Hajduk i bit će prvaci Hrvatske

Foto: Davor Javorović / Pixsell

OSIJEK je bio jako blizu izbacivanja još jednog velikana iz Europe, ali PSV-u od prošlog ljeta nije uspio dodati i skalp Glasgow Rangersa ove sezone.

Nakon što je u prvom susretu 2. pretkola Europa Lige u Gradskom vrtu bio bolji od Gersa ali izgubio 0:1, u uzvratu na punom Ibroxu zaslužio je daleko više od 1:1 i časnog ispadanja iz Europe.

Steven Gerrard, legenda Liverpoola kojoj je nedavno preuzimanje palog škotskog velikana prvi samostalni trenerski posao, nakon što se jedva provukao do Maribora u idućem pretkolu, nahvalio je protivnika kojeg je izbacio.

"Svaka čast mojim igračima. Dali su apsolutno sve i zaslužuju velike pohvale jer izbacili su jako dobru i iznimno opasnu momčad, za koju sam uvjeren da će osvojiti naslov prvaka Hrvatske. 

Znam da je njihovo prvenstvo tek počelo, ali za vikend sam vidio što Osijek može. Apsolutno je pregazio Hajduk (4:1) na startu prvenstva i ozbiljan je kandidat za titulu. To mi govori da smo u dvije utakmice izbacili jako opasnog protivnika. Visili smo u oba susreta, ali to što smo u prvoj utakmici u gostima uspjeli pobijediti, a u drugoj sačuvati prolazak, pokazuje mi da imamo karakter."

Ipak, Gerrard je osim hvale na račun Osijeka, protivniku i očitao lekciju. Podsjećamo, Robert Mudraždija govorio je da je njegova momčad "bolja, jača i vještija od Rangersa", a Osijekov trener Zoran Zekić također je najavljivao prolazak njegove momčadi.

"Pričanje ne odnosi pobjede. Nekada ne pomaže vašim igračima, nego upravo suprotno, motivira protivničke. Jedva čekamo da nas neko tako podcijeni, uživamo u tome. Moji igrači igrali su kao muškarci i govorili na terenu."

Pročitajte više