Gerrard otkrio kako je umalo postao navijač najvećeg rivala

Foto: EPA

ON je jedna od najvećih Liverpoolovih legendi, ali Steven Gerrard umalo je postao navijač Evertona.

Bivši kapetan Redsa, sada trener škotskog velikana Rangersa, otkrio je kako je postao navijač Liverpoola te što ga je spriječilo da njegovo srce odabere plavu stranu tog grada odnosno Everton.

"Gledao sam finale FA kupa 1986. godine. Tada sam imao pet godina", rekao je za BT Sports pa dodao:

"Everton je prvi postigao zgoditak i mislio sam si da bih mogao postati njihov navijač, ali onda je Liverpool okrenuo i pobijedio 3:1. Od tog trenutka postao sam zauvijek fan Redsa", ističe Gerrard. 

Gerrard je 12 godina kasnije debitirao u dresu Liverpoola da bi se etablirao kao važan prvotimac i neprikosnoveni kapetan već u 23. godini. 

Za BT Sports je progovorio i o najvećoj utakmici svih vremena, mitskom finalu Lige prvaka u Istanbulu 2005. godine kad je Liverpool nadoknadio 3:0 iz prvog poluvremena pa onda na penale pobijedio Milan.

"Najbolja noć mog nogometnog života", istaknuo je Gerrard pa dodao: 

"Da sam nastavio igrati nogomet još 50 godina, nikad ne bih nadmašio tu utakmicu."

Gerrard nikad nije osvojio Premier ligu za vrijeme svoje igračke karijere. Najbliže tome bio je 2014. godine, ali upravo on se poskliznuo i pao na utakmici protiv Chelseaja što je Bluesima donijelo pogodak, a Manchester Cityju titulu. 

"Propustili smo fantastičnu šansu", prisjeća se Gerrard. 

"Očito je da sam ja u potpunosti odgovoran za dio koji sam odigrao u cijeloj priči. To je sigurno. Nažalost, u periodu od 38 utakmica pali smo na kraju. To je žal s kojim ću morati živjeti do kraja života", završio je.

Pročitajte više