Gerrard željno iščekuje utakmicu života

UZVRATNI susret polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Chelsea na Anfieldu bit će najvažnija utakmica u životu engleskog reprezentativca i kapetana "Redsa", Stevena Gerrarda.

Gerrard je jedan od rijetkih nogometaša u crvenom dresu koji je potekao iz Liverpoolovog podmlatka, a fantastičnim igrama u klubu i reprezentaciji zaslužio je titulu najboljeg ofenzivnog veznjaka na otoku.

Tako je i sam Roman Abramovič bacio oko na kapetana "Redsa", ponudivši 50 milijuna funti za njegov potpis, ali ukoliko Gerrard i ode u Chelsea, to će se dogoditi kad završi sezona.

Naime, prije toga Gerrarda čeka još najmanje jedna, a možda i dvije utakmice karijere. U utorak na legendarni Anfield dolazi moćni Chelsea, koji je u subotu pobjedom nad Boltonom osigurao naslov prvaka Engleske.

Abramovičeva momčad "teška" dvjestotinjak milijuna funti je unatoč osvajanju Premiershipa pod velikim pritiskom - mora svladati Liverpool pred njihovim navijačima ili remizirati pod uvjetom da zabiju bar jedan gol, jer bi im gol u gostima mogao donijeti plasman u finale Lige prvaka.

U razgovoru za službene stranice Liverpoola, Gerrard je kazao kako nitko nije očekivao da će "Redsi" napraviti ovakav uspjeh u Ligi prvaka, te odmah dodao kako je motivacija momčadi za uzvrat protiv Chelsea zbog toga još veća.

"Bit će to grandiozna utakmica, od prošle srijede u klubu nitko ne govori o ničem drugom. Atmosfera će biti posebna. Nema ni trunke sumnje da je ovo najveća utakmica u mom životu, a siguran sam da tako misle svi ostali igrači Liverpoola." - kazao je Gerrard.

Kapetan Liverpoola očekuje da će Chelsea na Anfieldu igrati zatvoreno, te pokušati iskoristiti kontranapade za postizanje zlata vrijednog gola u gostima.

"Nadajmo se da ćemo mi zabiti taj prvi gol. Mislim da je prvi gol najvažniji u ovakvoj utakmici." - zaključio je Gerrard, koji će u utorak zaigrati u srednjem redu s našim Igorom Bišćanom, Didijem Hammanom i John Arne Riiseom.

Pročitajte više