premier liga

Gerrardove bizarne kazne. Zaboravljena torta 50 funti, ostavljeni duhan 200 funti

Foto: EPA-EFE

STEVEN GERRARD je kao trener Rangersa bio poznat po strogoj disciplini koju vuče još iz igračkih dana, a s takvom praksom nastavio je u Aston Villi. Daily Mail je došao u posjed popisa kazni koje su na snazi u Villi, od kojih su neke postojale i prije nego što je Gerrard preuzeo klub u studenom prošle godine.

Čim je došao u klub, Gerrard je zabranio brojne prehrambene proizvode u klupskoj kantini i još neke kazne koje su sad objavljene. Iako se ne zna koje su točno Gerrardova umotvorina, činjenica je da ih je trener Ville sve podržao i ostavio na popisu. Najveći grijeh u Gerrardovim očima, ali i u svim drugim klubovima je kašnjenje na sastanak ili na autobus na dan utakmice, što igrače stoji 1000 funti.

Kratke hlače 100 funti, tuširanje bez japanki 100 funti

Kašnjenje na trening Aston Villa kažnjava s 500 funti, a svaka minuta kašnjenja na teren na treningu stoji igrače 200 funti. Ista kazna vrijedi i za minutu kašnjenja na sastanak, na autobus ili na šetnju s momčadi. Stroga je disciplina i u kantini. Tko ostavi pribor za jelo na stolu platit će 100 funti, tko na dan utakmice dođe u kratkim hlačama platit će 100 funti, a postoje i neobične kazne.

Gerrard ne tolerira tuširanje bez japanki. Tko u tuš uđe bos platit će 100 funti, a tko zakasni na masažu 200 funti. Zaboravljanje donošenja torte za rođendan kažnjava se 50 funti po danu kašnjenja, a tko ostavi popularni duhan za žvakanje bilo gdje u trening-kampu, platit će 200 funti.

Žuti karton zbog prigovora na utakmici kažnjava se s 200 funti, a igrač koji dobije crveni karton mora u roku od četiri dana odvesti momčad na večeru. Igrač kojeg ostali suigrači na treningu dan prije utakmice proglase najgorim u igranju "ševe", mora na sljedećem treningu nositi majicu "bio sam najgori".

Pročitajte više