Giannakis: Cibona ima veličanstvenu povijest i tradiciju

TRENER košarkaša Olympiacosa Panagiotis Giannakis prokomentirao je ždrijeb Top 16 faze natjecanja u Euroligi, koji je njegovoj momčadi za suparnike dodijelio španjolsku Caju Laboral, ruski Himki i zagrebačku Cibonu. Budući da je ždrijeb bio poludirigiran, i od ranije je bio poznato da će ove četiri momčadi igrati u H skupini, a Giannakis nudi uobičajeni respekt svim svojim suparnicima, ali ne bježi od uloge favorita skupine.

"Igrat ćemo protiv momčadi koje zaslužuju naše poštovanje zbog rezultata koje su postigle. Caja Laboral je pretrpio puno promjena, ali je zadržao svoju snažnu bazu. Himki je debitant u Euroligi, ali ima i trenera i nekoliko igrača koji su vrlo iskusni u Euroligi, a Cibona je klub koji ima veličanstvenu povijest i tradiciju. Njihova sadašnja momčad zna kako se treba boriti do kraja. Prema tome, ako želimo na Final-Four, a želimo, onda je na nama da i opravdamo ulogu favorita", kaže Giannakis, koji je svoju momčad prošle sezone vodio do završnog turnira četiri najbolje momčadi u Euroligi.

Prvi dvoboji drugog kruga Eurolige na rasporedu su 27. siječnja, a druga faza natjecanja po skupinama traje do 11. ožujka.

Pročitajte više