GIANTSI IZBACILI SCHALKE 04 Vraćaju se u EU LCS

FOTO: LoL Esports/Flickr

Nakon što su ranije ove godine ispali iz najprestižnijeg europskog League of Legends natjecanja, Giants Gaming su se vratili nakon samo jedne sezone. U ključnom meču doigravanja pobijedili su Schalke 04 rezultatom 3:2.

>>Zvijezda Barcelone ulaže u PerkZa i društvo
 
>>G2 Esports i Luka "PerkZ" Perković pošteno su se namučili za polufinale EU LCS-a
 
Ekipa koja je još prošle godine igrala doigravanje EU LCS-a, našla se u problemima proljetos kada je Riot Games zabranio zamjenu laneova. Giantsi se jednostavno nisu mogli prilagoditi novom stilu igre, što je na kraju rezultiralo ispadanjem iz League of Legends Championship Seriesa. 
 
Međutim, propustili su samo jedno sezonu. Tim se u Challenger Seriesu oporavio i napravio određene izmjene te se vraćaj u LCS već iduće sezone.
 
Ključni meč doigravanja Giantsi su igrali u četvrtak, protiv Schalkea. Kako to obično biva u takvim pričama, ništa nije moglo proći jednostavno. Schalke je otvorio seriju s pobjedom, za koju je najzaslužniji top laner Lennart "Smitty" Warkus, koji je konstantno Gaintsima stvarao probleme.
 

Giatnsi ipak ne odustaju od svoje strategije te ostaju vjerni timskoj kompoziciji i planu igre što im donosi pobjedu i izjednačenje. Slična priča ponovila se i u trećoj partiji u kojoj Giantsi opet igraju oko svojih tankova i team fightova. 
 
Na jedan meč od pobjede, Schalke 04 se vraća brzom partijom i odvodi seriju u peti i odlučujući meč. Takvi mečevi s ogromnim ulozima često tjeraju igrače da igraju pasivno iz straha da ne bi napravili pogrešku. Upravo u takvim trenutcima vide se razlike između dobrih i odličnih timova. Giantsi nisu dozvolili da strah prevlada i u napetom meču zasluženo su pobijedili. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više