Giggs iznenadio izborom najtežeg protivnika: Pakleni igrač, a još mi je i slomio nos

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI veznjak Manchester Uniteda Ryan Giggs govorio je u razgovoru za klupsku televiziju o najboljim suigračima i najtežim protivnicima u bogatoj karijeri. 

Sjajni Velšanin odigrao je 927 utakmica za United te je upisao 161 gol i 247 asistencija. S Unitedom je osvojio 13 naslova prvaka, dvije Lige prvaka, četiri FA kupa i četiri liga kupa. Iako je u karijeri igrao protiv jako puno velikih igrača, Giggs je iznenadio izborom za najtežeg protivnika protiv kojeg je igrao.

"Najnezgodniji igrač protiv kojeg sam igrao bio je Javier Zanetti. Mogao je trčati danima, a bio je strašno jak na lopti. Imao je sve kao branič, a budući da je nekad bio veznjak, znao je sve s loptom. Užasno je teško bilo protiv njega, a jednom mi je čak i slomio nos", rekao je Giggs koji je protiv Zanettijeva Intera igrao dvaput u četvrtfinalu Lige prvaka, 1999. i 2009. godine.

Giggs je komentirao i najbolje suigrače u 24 godine igranja u Manchester Unitedu i bez puno razmišljanja je odabrao Cristiana Ronalda i Paula Scholesa.

"Cristiano je bio s nama vrlo kratko, ali odmah se vidjelo koliko je dobar. Bio je briljantan, a još bolji je bio u Realu nego u Unitedu. No, Paul Scholes je bio moj najbolji suigrač. Na treninzima je bio nemoguće dobar, nitko mu nije bio ni blizu. Ako mu je netko i prodao neki dribling ili ga pobijedio u duelu, on bi to zapamtio. Vratio bi ti sigurno. Ne možda na tom treningu, nego na nekom idućem, možda i nakon šest mjeseci. Ali bi ti vratio. Mozak mu je radio brže nego bilo kome drugome, a bio je užasno čvrst, a njegova dodavanja su rijetko promašila suigrače", rekao je Giggs.

Pročitajte više