United ostaje bez legende: Giggs nakon 29 godina odlazi iz Manchestera

Foto: Guliver Image/Getty Images

SPORAZUMNIM RASKIDOM ugovora koji ga je još jednu sezonu vezivao za Manchester United, 42-godišnji Ryan Giggs, pomoćnik bivšeg trenera Louisa van Gaala, nakon 29 godina provedenih u klubu napustit će Old Trafford.

Vijest još nije službeno potvrđena, ali se očekuje da će Manchester United uskoro objaviti priopćenje u kojem će potvrditi rastanak sa bivšim igračem koji je klupski rekorder s 963 nastupa.
 
Rastanak Giggsa i Manchester Uniteda nije neočekivan. Giggs je bio razočaran postupcima vodstva kluba na više razina u posljednje vrijeme. Prvo ga je razočarao način na koji je klub otpustio Louisa van Gaala nakon osvajanja FA kupa, a dodatno razočaranje uzrokovala je činjenica što nitko od klupskih čelnika u njemu nije vidio nasljednika na mjestu menadžera. Na tu je poziciju doveden Portugalac Jose Mourinho koji će za svog prvog pomoćnika dovesti dugogodišnjeg suradnika i prijatelja Ruija Fariju.
 
Giggs se s klubom nije uspio dogovoriti oko neke druge uloge, pa je odlučio trenersku karijeru nastaviti negdje drugdje. Kako je bio pomoćnik Davidu Moyesu i Louisu van Gaalu, očekivao je da će mu biti ponuđena klupa kluba u kojem je odigrao cijelu karijeru i postao najtrofejniji britanski nogometaš svih vremena s 13 naslova engleskog prvaka, dva trijumfa u Ligi prvaka te po četiri FA kupa i Liga kupa.
 
Giggs će imati ponuda, prošle sezone mediji su ga povezivali s preuzimanjem Swanseajq, a mnogo je onih koji misle da će mu odlazak iz Uniteda koristiti u nastavku trenerske karijere.
 
Izbornik Walesa Chris Coleman vjeruje da će Giggsu koristiti izlazak iz Unitedove "sigurne zone" te da će negdje drugo pokazati kako ima sve ono što je potrebno za uspjeh u trenerskom poslu. Slično misli i Giggsov bivši suigrač Peter Schmeichel koji vjeruje da će vođenje nekog drugog kluba biti "dobro za njegov trenerski razvoj".

Pročitajte više