Ginobili potopio SiCG

KOŠEM Emanuela Ginobilia 0.4 sekunde prije kraja utakmice košarkaška reprezentacija Argentine pobijedila je Srbiju i Crnu Goru 83:82 u dvoboju prvog kola A skupine olimpijskog turnira u Ateni.

Ginobili je na koncu upisao 25 koševa, Nocioni je dodao 12, a Scola 10 koševa. Najefikasnji u redovima SCG-a bio je Radmanović (21), Bodirogao je dodao 16, a Rakočević 19 koševa.

U ostalim susretima A skupine pobjede su upisale i reprezentacije Španjolske i Italije.

Španjolska je prevođena Pau Gasolom bez većih problema porazila Kinu 83:58. Gasol je ubacio 21 koš, Juan Carlos Navarro je dodao 16, a Felipe Reyes 14 koševa. "Pružili smo odličnu igru. Kinezi nisu imali nikakvih izgleda," kazao je Gasol. Prvi strijelac u kineskim redovima bio je Li Nan (14), dok je NBA zvijezda Yao Ming ubacio tek 12 koševa.

Italija je teže nego što se očekivalo porazila Novi Zeland 71:69. "Azzurre" je predvodio Gianluca Basile sa 16 koševa, dok je jedan koš manje ubacio Giacomo Galanda. U redovima Novog Zelanda prvi strijelac bio Kirk Penney (20).

Neizvjesno je bilo i u prvom dvoboju skupine B. Litva je tek u završnici uspjela slomiti Angolu 78:73. Litvance su predvodili Eurelijus Zukauskas (15) i Ksistof Lavrinovic (15), a Angolu Miguel Lutonda (17).

(Izvor fotografije: Reuters)

Pročitajte više