Ginobili: Šanse su nam pet posto

MNOGI bi rekli očekivano polufinale. Argentina i SAD u petak će s početkom u 16.15 sati po srednjeeuropskom vremenu odlučiti tko će u borbu za zlato. Svijet već dugo nije vidio bolje, odlučnije i koncentriranije Amerikance pa ne čudi da Argentincima prepunim NBA zvijezda košarkaški svijet daje šansu u tragovima. Nakon originalnog Dream teama iz Barcelone, ova momčad napokon zaslužuje ponovno taj naslov.

Ginobili: Postoji mogućnost da ne pobijedimo i u slučaju naše najbolje partije

Prva zvijezda "Gauchosa" i jedan od najboljih stranac u NBA ligi Manu Ginobili priznaje da možda niti najbolja izvedba njegove momčadi neće biti dovoljna za pobjedu.

"Igramo protiv najboljeg teama na svijetu i šanse su nam oko pet posto. Postoji mogućnost da ne pobijedimo i u slučaju naše najbolje partije. Da bi došli do eventualne pobjede mora se poklopiti jako puno stvari. Bit će zaista teško, no naravno da ćemo pokušati", smatra Ginobili.

Bryant: Želimo igrati protiv najboljih

Kvaliteta im daje pravo za optimizam, ali činjenica da se nisu okitili zlatom na nekom velikom natjecanju još od Sydneyja tjera ih na oprez. Čovjek čiji se dresovi u Kini prodaju više i od onih s prezimenom Yao Minga, Kobe Bryant, Argentince posebno cijeni.

"Oni su branitelji naslova olimpijskih pobjednika. Želim igrati protiv najbolji, a oni su trenutačni prvaci. Posebno ćemo biti ponosni ako ih pobijedimo."

Slično razmišlja još jedna velika američka zvijezda 193 cm visoki Dwyane Wade.

"Bit će to prava borba, neće biti previše lijepo za gledati. Oni su jako čvrsta momčad s kojom smo se dosta puta već sastajali", rekao je Wade.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više