Gips: Nadamo se medaljama u slalomu i kombinaciji

OTAC i trener naše najbolje sportašice je na press konferenciji održanoj na zagrebačkom aerodromu Plesu kazao kako se nada medaljama iz slaloma i kombinacije.

"Što se tiče zdravlja, sve je u redu i to je ono najvažnije. Može se reći da je Janičina forma tempirana za Olimpijske igre, ali nismo željeli biti licemjerni pa smo išli do kraja i u Svjetskom kupu. U Torino idemo spremni." - ustvrdio je Ante Kostelić pred okupljenim novinarima u zračnoj luci Pleso.

"Iskreno, nadamo se medaljama u slalomu i kombinaciji. Ali skijanje je rulet, tu prognoze nema, u svakom drugom sportu se može prognozirati, a u skijanju ti mala kuglica snijega skrene nogu i ti ispadaš iz utrke." - kazao je Gips, kojeg su novinari potom upitali kako prognozira šanse Ivice Kostelića u Torinu.

"Ivica ima solidne mogućnosti, trenutno je u nešto boljoj formi nego što je to bio u zadnje vrijeme. Nije favorit, ali možda je to i dobro za njega. Kod njega puno toga ovisiti o rezultatu u kombinaciji, za njega bi četvrto ili peto mjesto bio dobar rezultat. No, njegovi uspjesi puno ovise o spleti okolnosti i formi drugih sportaša, dok Janica ovisi samoo sebi." - ustvrdio je Kostelić.

D.R.,N.B.
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više