Giriček briljirao u pobjedi Utaha nad Portlandom

TRIJUMFALNO je Gordan Giriček sa 21 košem i šutem iz igre 6-8 proslavio povratak na parket u pobjedi Jazza nad Blazersima 130:93. Gira je dodao i četiri skoka.

Zbog ozljede desne ruke Giriček je propustio posljednje tri utakmice, a prije toga je također bio prisljen pauzirati šest susreta zbog ozljede rebara koju je dobio u posljednjim sekundama utakmice protiv Philadelphije.

Osim hrvatskog košarkaša, trener Sloan je sretan i zbog još jednog povratnika, Andreja Kirilenka, koji je igrao za lijevim palcem u zavoju i zbog toga nije mogao pridonijeti šutom, ali je bio sjajan u drugim segmentima igre: pet blokada, četiri asistencije, četiri skoka i ukradena lopta. Uz to, nije izgubio ni jednu loptu. Zbog svega toga je Sloan naglasio što je sretan zbog požrtvovnosti i prevage koju je donio iskusni dvojac, koji najčešće ne počinje u prvoj petorki, ali je njihov doprinos sinoć bio ključan.

Giričeka još uvijek bole rebra i nakon utakmice je oko natekline imao zamotane dvije velike vrećice s ledom. Priznao je poslije susreta da igra uz bolove, iako se to ne bi moglo reći po njegovom učinku i postotku šuta, jer ubacio je 21 koša za gotovo jednako toliko minuta provedenih na parketu.

"Prije utakmice se moram pojačano zagrijati i nadati da se stanje neće pogoršati. To je nešto s čim ću se morati naučiti igrati do kraja sezone i neću zbog toga tražiti isprike", stisnuo je zube Giriček, koji će, ukoliko uspije zadržati formu, biti od velike pomoći ekipi u prvom kolu doigravanja, gdje ih očekuje Houston, koji ima prednost domaćeg terena.

Prva utakmica ih očekuje već u srijedu, a Giriček je spreman: "Jako želimo pobjedu koja bi nam mnogo značila. Željeli bismo tako pokazati da smo spremni za proboj dalje u play offu".

Foto: AFP

Pročitajte više