"Giriček je pokazao instinkt pobjednika"

GORDAN GIRIČEK je u pobjedi Phoenixa protiv Sacramenta 127-99 ostvario osobni rekord sezone u broju skokova i asistencija (po pet).

Najviše asistencija (tri) do utakmice protiv Sacramenta je Giriček ostvario u četvrtoj utakmici sezone, kada je bio u dresu Utaha. Dogodilo se to protiv Golden Statea 3. studenoga.

Najviše skokova dosad je ostvario protiv Golden State, Memphisa, Toronta i Portlanda. Svaki put se to dogodilo dok je igrao za Utah, a tada je imao po četiri skoka.

Isto tako treba napomenuti kako nikada u ovoj sezoni Giriček nije dobio toliko minuta na parketu u jednoj utakmici kao sada protiv Sacramenta (32 minute). Dotadašnji rekord je bila 31 minuta u dresu Phoenixa protiv Memphisa.

Nikada u ovoj sezoni Giriček nije postigao 20 poena i više kao ove subote. Rekord je bio 18 poena u dresu Phoenixa protiv Memphisa, pa 16 poena u dresu Utaha opet protiv Memphisa.

Posljednji put je Giriček ubacio 23 poena ili više dalekog 31. prosinca 2005. godine kada je u dresu Utaha protiv Philadelphije ubacio također 23 poena. Recimo kako je učinak karijere Gordana Giričeka 33 poena. Ostvario ga je 12. ožujka 2004. godine baš u utakmici Utaha protiv njegovog sadašnjeg kluba Phoenixa.

Stoudemire: I Giriček je pokazao instinkt pobjednika    

Phoenixova druga četvrtina protiv Sacramenta 42-14 je njihova rekordna razlika unutar dvanaest minuta neke utakmice od 1990. godine.

U toj četvrtini je, dakle, sastav iz Kalifornije ubacio samo 14 poena, dok je s druge strane, u isto vrijeme, Amare Stoudemire ubacio 13, a Gordan Giriček 12.

- Bili smo totalno fokusirani u tom periodu utakmicu. Skok, kontra, šut... i tako svih dvanaest minuta. To je ono što moramo ponavljati, naš instinkt za smrviti suparnika. Znali smo da to imamo, ali sada znamo da i neki novi dečki u našem sastavu, poput Giričeka, imaju isti instinkt - rekao je nakon utakmice Stoudemire.

U jednom trenutku se serija Phoenixa popela na ogromnih 28-2, a u cijeloj jurnjavi na parketu Sacramento se uopće nije snašao.

- Svi smo znali kako imaju bezbroj košarkaša koji mogu trčati po parketu i pogađati iz svih pozicija. Unatoč tome što su sada dobili Shaqa. No, nismo mogli ništa, gledali smo ih, a oni su trpali koš - rekao je slovenski košarkaš Beno Udrih, ove sezone ponajbolji igrač Sacramenta.

Nitko u Phoenixu nije pretjerano hvalio Gordana Giričeka, već prije svega momčadsku igru koja je opet nalikovala onom starom Phoenixu, a hrvatski košarkaš se ovaj put savršeno uklopio u cijeli sistem.

Jedina loša vijest za Phoenix je nova ozljeda Granta Hilla - zbog bolova u zglobu ruke je uglavnom sjedio na klupi tijekom pobjede protiv Sacramenta.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više