Giriček je u Phoenixu konačno zadovoljan

GORDAN GIRIČEK je zadovoljan otkako je došao u Phoenix Sunse, te se čini da je "malo promjenio ploču" i odlučio stati na kraj brojnim osobnim zavrzlamama.

Ako se prisjetimo ne tako daleke prošlosti,  bivša žena Gordana Giričeka Nataša Gulan u lipnju 2005. godine optužila je hrvatskog košarkaša da ju je u nekoliko navrata fizički i verbalno zlostavljao u prisutnosti njihovog malodobnog djeteta.

U svom iskazu pred Prekršajnim sudom iz srpnja iste godine Giriček je porekao sve optužbe, dok se na narednim ročištima nije niti pojavio. NBA košarkaš "težak" nekoliko desetaka milijuna dolara sada je "malo stao na loptu". Uredno plaća alimentaciju te se bavi poboljšanjem svojeg imidža u medijima.

"Djeca su tako iskrena"

Branič Phoenix Sunsa posjetio je Desert Mountain školu kako bi čestitao dobitniku nagradne igre, osmogodišnjem Deanu Wheeleru koji je izabran između deset tisuća kandidata
u nagradnoj igri Arizona Milk Producera, kompanije koja proizvodi zdrave mliječne proizvode.

Giriček je podijelio i nekoliko prigodnih darova sponzoriranih od strane njegovog kluba, da bi zatim sretnoj dječici omogućio da se sa njime slikaju.

"Gordan se pojavio baš u pravom trenutku i svi su bili presretni zbog toga. Klinci su ga odmah zaskočili, a on ih je počeo sve grliti. Bio je to lijep završetak jutarnje smjene u školi", rekao je glasnogovornik škole Chris Mallory.

"Uvijek je lijepo posjetiti zajednicu, pogotovo kada se radi o djeci. Djeca su tako iskrena i kada su pokazala svoju zahvalnost što sam navratio, to mi je bilo tako genijalno", rekao je Gordan Giriček.


Ostaje li Giriček u Sunsima?

Nakon prošlogodišnje sezone u Utahi i Philadelphiji, Giriček je zadovoljan otkako je počeo igrati za Phoenix Sunse.

"Zbog kasnijeg priključivanja Phoenix Sunsima, nisam bio siguran kako će me prihvatiti. Međutim, svi su vrlo srdačni prema meni i svi pokazuju zahvalnost ne samo meni nego i čitavom timu Sunsa. Nadam se da ću ostati ovdje i nastaviti sa suradnjom kao i do sada", kaže Giriček.

Giriček je odigrao 22 utakmice za Sunse i njegov je status upitan. Ostane li Giriček ili ne u Sunsima? Njemu je svakako bilo više nego ugodno igrati pod trenerom Mikeom D'Antonijem koji je sada otišao u New York.

"Uživao sam igrajući pod trenerom Mikeom, on mi je dao šansu da zaigram i to je sve što se može tražiti u NBA ligi. Sve što sam želio bila je prilika i on mi ju je dao. Sada je on u New Yorku i ja ne znam šta će biti sa mnom, tek treba vidjeti što će čelnici odlučili. Na meni je da nastavim trenirati najbolje što mogu kako bi unaprijedio svoju igru", završio je Gordan Giriček.

R.J./M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više