Giriček napušta NBA i vraća se u Rusiju?

BIVŠI hrvatski reprezentativac i košarkaš Phoenix Sunsa mogao bi postati jedan u nizu NBA igrača koji će ovo ljeto napustiti Američku profesionalnu ligu i prijeći u jedan od ruskih klubova. Sumanuti šoping kojeg ovih dana obavljaju bogati ruski klubovi nastavio se ovih dana, a kao najnovije pojačanje Dinama iz Moskve spominje i se i Giriček koji je u Rusiji vrlo uspješno odigrao sezonu 2001/2002 za CSKA.

Jedan moskovski list donio je priču, a navodno su pregovori u završnoj fazi i samo je pitanje dana kada bi Gira trebao potpisati unosni ugovor. Uprava Dinama za sada ne želi potvrditi, niti demantirati kontakt, no trener, a ujedno i ruski izbornik David Blatt, ne krije zainteresiranost za hrvatskog beka.

"Pregovori s Giričekom su u odmakloj fazi. On je fantastičan igrač i smatram da je neophodan u mojoj momčadi. Nisam siguran kada će potpisati ugovor, no moja je želja da se to riješi što prije", izjavio je izraelski stručnjak.

Podsjećamo da su bogati ruski klubovi prošlih dana realizirali transfere sa Španjolcem Garbajosom, Slovencem Boštjanom Nachbarom, Argentincem Carlosom Delfinom i Srbinom Nenadom Krstićem.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više