Giriček: Phoenix je šansa za novo dokazivanje

HRVATSKI košarkaš Gordan Giriček (30) je nakon Memphisa, Orlanda, Utaha i Philadelphije došao u svoj peti klub u NBA karijeri, u Phoenix.

Za Arizona Republic je Gordan Giriček prvi put govorio nakon što je potpisao za veteranski minimum s Phoenixom do kraja ove sezone.

"Moja je velika želja bila ostati u NBA ligi. Ovo je moja nova šansa da se dokažem, da pokažem drugima kako vrijedim za ligu. Phoenixu veliko hvala jer mi je dao priliku", rekao je Gordan Giriček.

"Ne znam lijepo objasniti što se događalo posljednjih mjeseci, zašto se nisam mogao nigdje nametnuti, ali znam da rad uvijek bude pravilno i dobro nagrađen. Dat ću svog sebe za Phoenix", dodao je.

Novinare iz Arizone je prilično zanimala fizička moć hrvatskog košarkaša.

"Nemam nikakvih problema. Spreman sam na sve", završio je Giriček.

D'Antoni: Giriček nije spasitelj, ali nam vraški treba   

Trener Phoenixa, 57-godišnjii Mike D`Antoni govorio je za Arizona Republic o novom pojačanju svog kluba, hrvatskom košarkašu Gordanu Giričeku.

"Imamo velika očekivanja od njega. Da nemamo, sigurno ga ne bi dovodili. Može biti koristan na parketu, može pogoditi iz svake pozicije, može dobro igrati obranu i takav čovjek je uvijek dobrodošao", rekao je D'Antoni.

"Giriček sigurno nije naš spasitelj, ali ga u ovom trenutku vraški trebamo. Nemamo jaku klupu, nemamo puno igrača koji će nastaviti držati jaki ritam kakav nametne prva petorka. Giriček to sigurno može", rekao je D'Antoni objašnjavajući kako je imao itekako uvid u to što može hrvatski košarkaš.

"Znam sve njegove karakteristike. Znam da može napraviti dribling-dva, skočiti i pogoditi. Znam da može dobro iskoristiti blok za tricu. Pokretljiv je, snalažljiv u napadu. Jedino me zanima kako će se snaći kod nas. Sigurno će trebati određeno vrijeme da se privikne, ali zato ću i dozirati njegove minute. Počet će polako, uhodavat će se. Doigravanje je mjesto gdje ga želim najboljeg",  završio je D'Antoni.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više