Giriček u Orlando Magicu

ORLANDO i Memphis realizirali su prvi veliki transfer prije večerašnjeg deadlinea. Mike Miller i Ryan Humphrey prelaze u Memphis Grizzliese u zamjenu za rookije Drewa Goodena i Gordana Giričeka, te cca 500,000 dolara od strane Grizzliesa. Grizzliesi su također dobili pravo picka u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta.

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, prelazak Giričeka u Orlando mogao bi za njega biti sjajna stvar. Koševe je daleko lakše zabijati u momčadi koja bolje igra, a Orlando ima omjer pobjeda i poraza 26-29, daleko bolje od Memphisa s 16-36.

Orlando, kako smo već pisali, ostaje bez drugog najboljeg strijelca Millera koji ima prosjek od 16.4 koša po utakmici. Momčad iz Orlanda nije očekivala da će Miller biti pri vrhu liste strijelaca, no kronična ozljeda Granta Hilla dala je Milleru važnu ulogu. Za Grizzliese će sada igrati najbolji rookiji iz dvije posljednje sezone. Uz Gasola (rookie 2002.), igrat će Miller, najbolji rookie 2001, koji još uvijek nije razvio konzistentnost u svojim nastupima.

Bez Millera, Magic od Giričeka i Goodena očekuje da oslobode pritisak na McGradyu, najboljem strijelcu NBA-a.

"Giriček stvarno, stvarno zna pucati. Mislim da će nam ovaj trejd pomoći ove sezone i pogurnuti nas. Prepoznali smo priliku da zamijenimo Mikea Millera za dva mlada igrača koji ispunjavaju naše potrebe u ovom trenutku" - izjavio je John Gabriel, glavni manager Orlanda.

"Ovo je bio težak posao, jer Miller mi je jedan od omiljenih igrača, no ovo je bio jedini način da popravimo našu momčad. Veselim se treniranju Drewa i Gordana." - rekao je trener Magica Doc Rivers.

Giriček je za Memphis odigrao 49 utakmica, a odlazi sa prosječnim učinkom od 11.2 poena po susretu u momčad, koja se razliku od Memphisa, bori za doigravanje.Ovo je zapravo već četvrti puta da NBA klubovi rade zamjene u koje je uključen i Giriček. Hrvatski košarkaš je 1999. izabran na ´draftu´ od Dallasa, koji su odmah prava na njegov izbor proslijedili San Antoniu, a lani ga je od teksaškog kluba uzeo Memphis.

"Sigurni smo da će Gordan u Orlandu dobiti više vremena, koje zaslužuje" - izjavio je manager Grizzliesa Jerry West.

Od svih novaka u ligi Giriček je šesti strijelac, ali i drugi po preciznosti šuta za tricu i sa linije slobodnih bacanja.

Pročitajte više