Giriček u Tau Ceramici?

MOGLO bi se dogoditi da hrvatska kolonija u Tau Ceramici postane bogatija za za još jedno ime, a to ime je bar prema pisanju španjolskih medija - Gordan Giriček.

Vijest koja zasigurno zvuči pomalo nevjerojatno, ukoliko se zna da Giriček ima još uvijek važeći ugovor sa NBA momčadi Utah Jazz, gdje je je odlično plaćen u usporedbi sa skromnim uvjetima koji još uvijek vladaju u europskoj košarci (16 mil. za 4 sezone).

S druge strane, također je činjenica da Giriček igra sve manje i sve slabije u Utahu, ali i da je posljednjih sezona dosta često dolazio u sukobe sa Jerryjem Solanom kojem naš bek očito nije "sjeo" od samog početka; iako je Gira znao zabljesnuti i odigrati znatno iznad svog prosjeka. Prošlogodišnjih 6.1 koš, 18 minuta prosječno i sekundarna uloga u momčadi zasigurno ne mogu zadovoljiti Giričekove još uvijek velike ambicije.

Nije nimalo nebitna činjenica da je Giričeku sigurno već pomalo i dosta NBA-a i Amerike, pošto je konstantno razdvojen od svoje kćeri i osuđen na rijetke posjete, što je i bio jedan od razloga zašto se odbio odazvati Repeši i reprezentaciji. Ljetos je izjavio, da mu je svaki trenutak sa Larom u Hrvatskoj dragocjen, a takvih bi trenutaka sigurno bilo puno više, kada bi igrao u Španjolskoj koja je na samo sat i pol vremena leta od Zagreba.

Mogućim dolaskom Giričeka u Španjolsku, Ceramica bi postala prava hrvatska kolonija, sa Spahijom na klupi, Planinićem na jedinici, Giričekom na dvojci i mladim Baraćem koji je prošli tjedan stigao iz Širokog, na petici.

Zvuči sjajno, živi bili pa vidjeli...

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više