Giriček vrlo dobar, Pistonsi izjednačili

DETROIT PISTONSI svladali su Giričekove Magicse u Orlandu 103:88. Rezultat je sada 3:3, a ime pobjednika bit će poznato nakon posljednje utakmice, u Detroitu.

Orlando večeras nije mogao protiv raspoloženog Billupsa, koji je postigao 40 poena uz šut 11-23 i 7-14 za tricu. Društvo su mu pravili Hamilton s 22 poena (9-22), i izvrsni Wallace s 20 poena (6-11) i 17 skokova.

Ako Detroit i nije briljirao u šutu, što reći za McGradya koji je ispunio svoju kvotu (37 poena večeras) ali i potrošio 28 lopti, a pogodio 11 puta. Tricu je pokušao pogoditi šest puta a uspio jednom.

Giriček je bio drugi najbolji strijelac Orlanda, postigao je 12 poena (šut 6-10) i čak osam skokova. 

Giriček, očito, iz utakmice u utakmici u doigravanju igra sve bolje no nakon posljednje dvije utakmice čini se kako će imati priliku odigrati još svega jednu utakmicu.

Iako još uvijek ništa nije izgubljeno, čini se da je sada kada je najbitnije Detroit proigrao a Orlando zakazao, te da će se Magicsi nakon vodstva 3-1 i ove sezone oprostiti u prvom kolu.

Odlučujuća utakmica igra se u nedjelju u Detroitu.

Iverson donio pobjedu Sixersima

Sixersi su zahvaljujući fenomenalnom Allenu Iversonu u gostima slavili sa 107-103 i sa 4-2 se plasirali u polufinale Istoka. Iverson je ubacio 45 poena, od čega 15 u posljednjoj dionici.

"Allen je večeras bio fantastičan, odigrao je toliko ključnih poena", izjavio je trener Sixersa Larry Brown.

Keith Van Horn dodao je po 18 poena i skokova, a Derrick Coleman 16 koševa.

Odlična predstava Jamala Mashburna, koji je ubacio 36 poena, bila ipak premalo za iznuđivanje sedme utakmice.

Portland je pak na putu ulaska u povijest kao prva momčad kojoj bi uspjelo preokrenuti 0-3. Sinoć su po treći puta zaredom dobili Dallas (125-103), te su došli do poravnanja 3-3. Odlučujuća sedma utakmica igra se u nedjelju u Dallasu.

"Za ovakvu igru doista nema isprike, pošteno su nas isprašili. Unatoč svemu, vjerujem da ćemo u nedjelju uspjeti izboriti prolaz", rekao je trener Dallasa Don Nelson. Jedan od glavnih razloga novog poraza je loša igra njemačkog centra Dirka Nowitzkog koji je ubacio samo četiri poena.

Kod Portlanda najbolji su bili Zach Randolph sa 21 košem i 10 skokova, Ruben Patterson dodao je 20, Bonzi Wells 18 poena.

ISTOK:

Orlando Magic - Detroit Pistons 88:103 

rezultat u pobjedama je 3:3

New Orleans Hornets - Philadelphia 76ers 103:107

Philadelphia se plasirala u konferencijsko polufinale sa 4:2 u pobjedama


ZAPAD 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 125:103

rezultat u pobjedama je 3:3

Pročitajte više