Giriček znao da neće igrati za Hrvatsku još u proljeće

NAKON što je hrvatska košarkaška reprezentacija sinoć u turskom Izmiru svladala domaćina, odlična igra naših i pobjeda protiv jakih Turaka pala je u drugi plan kada je turski košarkaš i suigrač Gordana Giričeka u Utah Jazzu, Mehmet Okur, novinaru jednog hrvatskog dnevnog lista otkrio dodatne pojedinosti o nenastupanju Giričeka za Hrvatsku.

Podsjećamo, da se Giriček ovog ljeta u javnosti prelamao oko igranja za reprezentaciju, a kao glavni razlog neigranja naveo je želju da što više vremena provede sa svojom kćeri, koju zbog razvoda od supruge može vrlo rijetko viđati. U paketu sa još trojicom, sad već bivših reprezentativaca, Giriček je na koncu odučio da ipak neće zaigrati za repku, što je u javnosti doživljeno vrlo negativno, a čak je i ministar Šuker nedavno ovu četvoricu javno prozvao "izdajnicima".

I kad se situacija napokon primirila i oči javnosti su se napokon okrenule prema sportskom dijelu i igrama Hrvatske u pripremama za Eurobasket 2007, Okur je u razgovoru novinaru Večernjeg lista otkrio da mu je Giriček još u proljeće rekao da je siguran da više neće nastupati za Hrvatsku.

Iz ove informacije se da zaključiti da je Giriček već odavno odlučio da njemu više nema mjesta u nacionalnom dresu, a da je svo oklijevanje, premišljanje i prelamanje bilo samo gluma, kupovanje vremena i pokušaj da se zaradi bar malo razumijevanja u očima javnosti.

Čini se da će Gira nakon ovog još jednom morati  udobrovoljiti javnost i objasniti da su razlozi neigranja uistinu oni koje je naveo...

Odlična Hrvatska razbila Tursku

Hrvatska je sinoć odigrala odličnu utakmicu protiv Turaka. Repešini izabranici dominirali su tijekom cijelog susreta održavavši solidnu rezultatsku prednost od samog početka. U jednom trenutku je bilo čak + 18, da bi na kraju Turci uspjeli ublažiti poraz na samo -12, bilo je 72:60.

Najrazigraniji u našim redovima bili su Kasun sa 14 koševa, Planinić sa 13 i Popović sa 10. Kod Turaka najviše su ubacili Okur i Kutluay, po 10.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više