Giroud: Chelsea je velik klub, zato sam došao

Foto: Twitter

NEOBIČNI trokut Giroud-Batshuayi-Aubameyang je napokon završio. Arsenal je potvrdio kupnju Aubameyanga, Giroud je službeno predstavljen u Chelseaju, a Batshuayi je u Borussiji dobio broj 44.

Nijednog od ova tri transfera ne bi bilo da se druga dva nisu dogodila, no na kraju su svi sretni i zadovoljni. Posebno Olivier Giroud (31) koji je hitno tražio klub u kojem će igrati kako bi se uspio nametnuti francuskom izborniku za Svjetsko prvenstvo.

Giroud je u Chelsea stigao za 17 milijuna eura, a ugovor je potpisao do ljeta sljedeće godine.

"Chelsea je jedan od najvećih europskih klubova. U Engleskoj je osvojio više trofeja u zadnjih šest, sedam godine od svih drugih momčadi i ponosan sam što sam ovdje. Jedva čekam igrati i nadam se osvajanju trofeja", rekao je Francuz koji je u 253 utakmica za Arsenal zabio 105 golova uz 41 asistenciju.

Giroud je još jučer igrao zadnjih 15 minuta u Arsenalovu porazu kod Swanseaja 3:1, a nakon utakmice je otišao do tribine s Arsenalovim navijačima i dugo ih pozdravljao.

"Nevjerojatan je profesionalac. Iako se u to vrijeme dogovarao njegov transfer, igrao je kao da se ništa ne događa i onda se zahvalio navijačima. On je igrač na kojeg smo uvijek mogli računati i koji nas je toliko puta spašavao u zadnjim trenucima", rekao je sinoć Arsene Wenger.

Pročitajte više