"Glumac" Drogba pogodak posvetio Rafi Benitezu

DIDIER DROGBA je bio prvo ime velikog polufinalnog uzvrata između Chelseaja i Liverpoola (3:2). Njegova dva pogotka su umnogome pomogla Chelseaju da u Moskvi bude sudionik finala.

"Ovo je nešto posebno. Odigrali smo na visokom nivou i ovakva utakmica je bila potrebna svim našim navijačima. I nama samima, nakon svega. Tu smo pet godina i pokušavamo se plasirati u finale. Nekada nismo imali sreće, nekada smo bili sami krivi, ali ovo večeras je velika nagrada za sve nas." - rekao je Drogba i vrlo brzo se okrenuo u izjavama prema Rafaelu Benitezu, trener Liverpoola.

Naime, uoči ove utakmice Benitez je kritizirao Drogbu kako je jedan od najvećih nogometnih glumaca i simulatora.

"Nakon svog prvog pogotka sam odlučio otići do njihove klupe i na taj način odgovoriti na njihove uvrede. Benitez je trener kojeg jako cijenim i, mislim, kako je jedan od najvećih na svijetu. Ali, takvi ispadi nisu u redu. Može kritizirati svoje igrače i nogometaše, ali druge ne. Godinama pokušavam pravilno i pošteno simbolizirati engleski nogomet, trudim se najviše što mogu i onda te dočeka takva izjava." - rekao je Drogba i završio:

"Ali ovo nije njegova večer. Ovo su dani kada se mi radujemo." - završio je sjajni centarfor.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više