TRANSFERI

Goal: Rakitić će u Juventus doći u zamjenu za Emrea Cana

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVAN RAKITIĆ u nedjelju je ostao na klupi dok su njegovi suigrači iz Barcelone pobjeđivali Betis 5:2. Ni u prvom kolu nije započeo utakmicu, ušao je tek u drugom poluvremenu, a Radio Katalonija objavio je kako je razlog njegova jučerašnjeg ostanka na klupi transfer u Juventus, koji bi mogao biti gotovo već početkom ovog tjedna.

Talijanski Tuttosport je još prošlog tjedna objavio da Juventus Barceloni u zamjenu nudi Emrea Cana, njemačkog veznjaka turskog podrijetla, koji je višak u trenerskoj filozofiji Maurizija Sarrija. Talijansko izdanje portala Goal.com danas piše kako su pregovori počeli.

Rakitić je tip igrača koji karakteristikama više odgovara novom treneru Juventusa i sigurno bi imao mjesta u postavi, za razliku od Cana. Nijemac bi u Barceloni jednostavno zauzeo Rakitićevo mjesto na klupi, na koju je očito osuđen nakon dolaska Frenkieja de Jonga. Stoga je na Juventusovu sportskom direktoru Paraticiju da uvjeri Barcelonu kako joj je ova zamjena u interesu.

Can je u Juventus stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač nakon odlaska iz Liverpoola, a Rakitiću ugovor s Barcelonom istječe tek na ljeto 2021. godine. Pregovori su u tijeku, ali Barcelona bi navodno ranije Raketu prodala, umjesto da za njega dobije igrača koji joj nije prijeko potreban, a i novac bi joj dobro došao kako bi popravila bilancu. Ovog je ljeta potrošila 100 milijuna više nego što je zaradila od prodaje igrača.

Pročitajte više