premiership

Goal: Veliki preokret. Kovač želi spasiti posrnulog engleskog velikana

Foto: Getty Images

NIKO KOVAČ pojavio se na utakmici Evertona i Chelseaja ovaj vikend i izazvao opće oduševljenje navijača kluba iz Liverpoola. 

Svi su odmah mislili da je bivši trener Bayerna i Eintrachta stigao kao zamjena za smijenjenog Marca Silvu, ali ubrzo su engleski mediji tu informaciju opovrgnuli rekavši da se Niko trenutno "odmara od nogometa" te da će za vikend gledati nekoliko utakmica na Otoku, uključujući i današnju veliku pobjedu Bilićevog West Bromwicha protiv Swanseaja.

Kovač u Engleskoj ipak nije kako bi samo gledao nogomet

I unatoč tome što bivši izbornik Hrvatske putuje od grada do grada na Otoku kako bi u slobodno vrijeme gledao nogomet, portal Goal saznaje da Kovač tu ipak nije samo kako bi odmarao. 

Navodno u ponedjeljak planira gledati Arsenalovo gostovanje kod West Hama u Londonu gdje će se sastati s Upravom Gunnersa ne bi li razgovarali o potencijalnom angažmanu. Arsenal privremeno vodi klupska legenda Freddie Ljungberg nakon što je smijenjen Unai Emery, a Goal navodi da su Kovačevi predstavnici već kontaktirali s Arsenalovima te da se u ponedjeljak očekuje i prvi sastanak.

Klubu iz Londona ne ide dobro. Ljungberg se nije pokazao dobrom šok-terapijom za momčad nakon što je u dvije utakmice Arsenal remizirao s Norwichem (2:2) i izgubio od Brightona (2:1). 

Nije prvi kandidat, ali se nada poslu na Emiratesu

Uprava Arsenala trenutno važe koga bi doveli kao Emeryjevu zamjenu, odnosno pravu Wengerovu zamjenu jer Bask nije pokazao da je sposoban to biti. Pritom hrvatski stručnjak nije jedini kandidat za taj posao i šanse za preuzimanje posrnulog velikana nisu baš velike, ali se nada da bi mogao zapeti za oko Raulu Sanllehiju i Eduu, direktoru i tehničkom direktoru londonskog kluba, koji su zaduženi za pronalazak čovjeka koji bi spasio klub s Emiratesa od katastrofe koja mu prijeti.

Podsjetimo, Kovač je bez angažmana nakon što je početkom studenog odstupio s klupe minhenskog Bayerna kojem je prošle sezone donio duplu krunu u Njemačkoj. Navodno je nakon otkaza u Bayernu rekao da želi odmor do kraja sezone, no ove vijesti ga demantiraju.

Popis kandidata za posao na Emiratesu predvode Massimiliano Allegri i Mikel Arteta, a u kombinacijama je i Mauricio Pochettino iako Argentinac pikira posao na Old Traffordu te čeka Solskjaerov otkaz na klupi Manchester Uniteda. Talijan je od navedenih jedini bez posla nakon što je napustio Juventus prošle sezone i često se povezuje s klupom Arsenala jer je nedavno počeo učiti engleski jezik.

Arteta je, pak, pomoćnik Pepu Guardioli na klupi Manchester Cityja koji je nedavno izjavio da nije bilo službenih upita klubova za njega.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više