Gobac ogorčen: Susret su odlučili suci

"NITI JEDNA momčad nije pružila ono što se od nje očekivalo pa su suci odlučili susret. Nadam se da Lowen ulaskom u Ligu prvaka nije kupio i prolaz dalje", oštar je Gobac.

Zagrebaši s Balićem propustili pobjedu u prvom kolu Lige prvaka

Trener Zagreba Lino Červar nakon utakmice u kojoj su na domaćem parketu njegovi rukometaši uzeli samo bod protiv Loewena (33:33), naglasio je da je razlog tomu loša igra Zagrebaša u obrani.

"I izgubili smo i dobili smo. Nismo dobro igrali u obrani, ključni igrači su se slabo kretali, a znamo da je obrana temelj svih pobjeda. Zadnji napad smo morali bolje odigrati. T. Valčić, Vori i Balić su loše igrali obranu i u nastavku Lige prvaka moramo biti bolji. Nezadovoljan sam suđenjem, suci su imali oprečan kriterij, Lowen je imao deset probijanja koja mu nisu sudili. Za bolje rezultate moramo srčanije i borbenije igrati u defenzivi. Probali smo mijenjati u obrani, ali ni to ne ide kad nema borbenosti", rekao je Červar.

"Imali smo sve u svojim rukama"

Kapetan Zlatko Horvat je naglasio da je Zagreb imao sve u svojim rukama, ali da nije uspio slaviti.

"Opet smo remijem počeli nastup u Ligi prvaka. U drugom poluvremenu smo bili dekoncentrirani, nismo mogli napraviti veći preokret. Svi smo krivi, morali smo pobijediti, sve je bilo u našim rukama", kaže Horvat.

"Nadam se da Lowen nije kupio prolazak dalje"

Sportski direktor Zoran Gobac obrušio se na suce koje smatra glavnim krivcem što Zagreb nije slavio.

"Igrali smo na domaćem terenu, a Lowenu nije suđeno deset probijanja, pa je jasno o čemu se tu radi. Zatražit ću da se pregleda utakmica, nećemo se žaliti, ali želimo imati identične uvjete na uzvratu. Ni jedna momčad nije pružila ono što se od nje očekivalo pa su suci odlučili susret. Nadam se da Lowen ulaskom u Ligu prvaka nije kupio i prolaz dalje", oštar je Gobac.

"Jako smo zadovolji bodom koji smo osvojili u Zagrebu"

Novinarima se umjesto trenera obratio sportski direktor Lowena koji je izostanak trenera objasnio činjenicom da se tušira jer im je let za Njemačku jako brzo.

"Prva utakmica u Ligi prvaka nam je donijela favorizirani Zagreb. Loše smo počeli u Bundesligi, a ovo je bila jedna od naših najboljih utakmica u sezoni. Borili smo se svim snagama i jako smo zadovoljni bodom", rekao je sportski direktor Lowena.

M.Pa.
Foto: K.H.

Pročitajte više