Gobac: Vrlo smo blizu dogovoru s Ivanom Balićem

ALFA i omega rukometnog kluba Zagreb, Zoran Gobac, rekao je u razgovoru za Index kako je vrlo optimističan glede dolaska Ivana Balića.

"U sljedećih nekoliko tjedana trebalo bi konačno znati hoće li Ivano doći ili ne. Mogu samo reći da su u ovom trenutku šanse za njegov dolazak oko 80 posto. S njime bi sigurno lakše došli do naslova prvaka Europe", kaže Zagrebov predsjednik.

Ivano Balić je jučer poslijepodne došao u Hrvatsku,a čini se da će Uskršnje blagdane iskoristiti i za pregovaranje sa Zagrebom o angažmanu za iduću sezonu.

"Imamo mladu momčad u koju za visoke domete treba uklopiti dva vrhunska igrača koji u ključnim trenucima mogu odlučiti utakmicu", ističe Zagrebov trener Lino Červar.

"Vidjeli ste našu ekipu u Ligi prvaka. Po mom sudu bili smo jedno od najvećih iznenađenja. Nakon ovogodišnjeg iskustva znamo što nam treba za dolazak do završnice. Trebaju nam dva igrača koja će našoj mladosti dati iskustvo. To čini razliku između prosječne i vrhunske ekipe", dodao je Mago di Umago.

Červar: Balić i Valčić bili bi ogroman magnet za publiku

O Baliću ne treba trošiti previše riječi, sve pokazuje na terenu. Ukoliko bi došao i Tonči Valčić, Zagreb bi mogao dosanjati san o naslovu prvaka Europe koji čeka od davne 1993.godine.

"Ivano ima smisao za kolektivnu igru i mada je individualac, kao i Tonči Valčić, mislim da bi zajedno napravili razliku na terenu", ističe Zagrebov trener.

Lino Červar također je optimističan glede angažiranja najboljeg svjetskog rukometaša.

"Mislim da će se nešto roditi, trebamo biti optimisti. Bilo bi još bolje kada bi mogli vratiti i ine velike igrače u Hrvatsku. Osim što bi doprinijeli kvalitetom, bili bi i veliki magnet za mlade generacije koje se žele početi baviti rukometom", napomenuo je Lino Červar u razgovoru za Index.

Pitanje nove Zagrebove momčadi moglo bi se tako riješiti vrlo skoro. Osim Balića i Valčića, na listi želja je i slovenski razarač Aleš Pajovič. Kako se čini, Ledena će iduće sezone ponovno biti najomraženiji rukometni teren za svakog Zagrebovog suparnika.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više