Gojun o incidentu u Našicama: Ovo je stvarno ružno

NAJVEĆI hrvatski rukometni derbi između Nexea i Zagreba u Našicama trajao je samo 29 minuta i 54 sekunde. Naime, nakon prodora Melića, koji je pod prekršajem uspio postići pogodak, suci su svirali sedmerac, na što je burno reagirala publika u prepunoj našičkoj sportskoj dvorani.

S ovom se odlukom sudaca nije složio ni Fahrudin Melić, koji je zbog prigovora zaradio isključenje, pa je atmosfera u dvorani dodatno proključala. U gužvi koja je nastala oko zapisničkog stola Marko Bezjak je u prolazu ramenom zakačio delegata utakmice Antu Josića, koji se srušio na tlo. Do njega je odmah stigla liječnička služba i nakon što se pridigao otpratila ga u svlačionicu. Prekid je trajao više od pola sata, nakon čega je donesena odluka da se utakmica prekida pri rezultatu 9:16. 

Konačnu odluku o ishodu ove utakmice donijet će Hrvatski rukometni savez, a evo što su o nemilim scenama rekli akteri dvoboja u Našicama.

Kaos nije očekivao nitko na terenu, svi su šokirani

"Hvala ovoj divnoj publici koja je došla uživati u rukometu, trebao je biti praznik rukometa, ali... Mislim da je bila dobra utakmica od početka, bila je tvrda, ulozi su bili jako veliki. Dobro smo otvorili utakmicu, igrali smo čvrsto u obrani, vidjeli smo mali broj golova, a na kraju su se dogodile te nemile scene koje svi želimo izbjeći u rukometu i sportu. Vidjet ćemo što dalje slijedi. Nažalost, u sportu se događaju ovakve stvari i nadam se da ćemo sve ovo što prije zaboraviti. U četvrtak nas čeka Kup, a u subotu nam dolaze Sesvete, nemamo puno vremena'', rekao je pomoćni trener Nexea Krešo Ivanković, dok je vratar Dominik Kuzmanović dodao:

"Nisam ni vidio što se dogodilo s klupe. Tako da ne mogu komentirati. Ovo je bio kraj koji nitko ne priželjkuje. Ne znam što bih rekao. Nadam se da neće biti strožih kazni. Mora se pogledati ta situacija.''

"Nažalost, nisam ni vidio što se dogodilo. Bili smo fokusirani na utakmicu. Nismo ovo očekivali. Atmosfera je bila dobra, utakmica je bila dobra, ali onda se dogodilo to. Igrači su nakon toga ostali skupa na terenu, oni su sportaši. Takve situacije se događaju svugdje, ali činjenica je da nešto slično ovako nismo očekivali", rekao je trener Zagreba Andrija Nikolić, a Jakov Gojun se nadovezao na svog trenera:

"Na kraju je ispalo stvarno ružno. Iskreno, ne znam na kraju što se dogodilo. Je li netko nekoga gurnuo ili nije. Ljudi koji su za to zaduženi će pregledati i odlučiti. Žao mi je što nismo završili utakmicu pod lijepom atmosferom, to je i sport, ali ovo nije lijepa strana. Nadam se da će to završiti kako treba.''
 

Pročitajte više