Gol Maglice i asistencija Ercega u Europa ligi

Foto: Apollon Limassol

HRVATSKI nogometaš Anton Maglica bio je strijelac i asistent za ciparski Apollon iz Limassola u prvoj utakmici 4. pretkola Europa lige u 2:3 porazu na gostovanju kod Basela.

Maglica je postigao pogodak za 1:1 u 49. minuti i asistirao Papoulisu u 53. za vodstvo Apollona od 2:1. No do kraja utakmice domaći su uspjeli preokrenuti, dvostruki strijelac za Basel bio je Van Wolfswinkel (6, 69), a jedan gol postigao je Cumart (84). Maglica je igrao za Apollon do 72. minute.

Asistenciju je upisao i Ante Erceg u 2:5 porazu Brondbyja na gostovanju kod Genka. Erceg, koji je igrao do 72. minute, bio je dodavač za pogodak Wilczeka u 51. minuti za prednost Brondbyja od 2:1. Za Brondby je čitavu utakmicu igrao Josip Radošević.

Lovre Kalinić branio je svih 90 minuta za Gent koji je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Bordeauxa. Franko Andrijašević ostao je na klupi Genta, dok Toma Bašić nije konkurirao za nastup u dresu Bordeauxa.

Mario Pašalić igrao je prvo poluvrijeme u 0:0 domaćem remiju Atalante protiv FC Kopenhagena.

Marin Tomasov igrao je 90 minuta za Astanu u 0:1 porazu na gostovanju kod APOEL-a, Andro Švrljuga igrao je čitavu utakmicu za Suduvu u 1:1 domaćem remiju protiv Celtica, Filip Ozobić igrao je cijelu utakmicu za Qarabag u 0:1 gostujućem porazu kod Šerifa, kod kojeg su Antun Palić i Ante Kukušić ostali na klupi, Antonio Mance odigrao je svih 90 minuta za Trenčin u 1:1 domaćem remiju protiv AEK-a iz Larnake.

Dino Štiglec i Tomislav Tomić igrali su svih 90 minuta za ljubljansku Olimpiju u 0-2 domaćem porazu od Spartaka iz Trnave, Mateo Barać je igrao svih 90 minuta za bečki Rapid u 3:1 domaćoj pobjedi protiv FCSB-a, kod kojega je Antonio Jakoliš ostao na klupi, Nikola Katić je igrao svih 90 minuta za Rangers u 1:0 domaćoj pobjedi protiv Ufe za koju je cijelu utakmicu odigrao Ivan Paurević, dok je Mate Maleš igrao od 10. minute za CFR Cluj u 0:2 porazu na gostovanju kod luksemburškog F91 Dudelangea.

Pročitajte više