GOL NAKON 127 DANA Kalinić kao joker spasio Milan poraza

Foto: EPA

U POSLJEDNJEM ogledu 31. kola talijanskog prvoligaškog prvenstva Milan i Sassuolo remizirali su na San Siru s 1:1.
 
Premda pod imperativom pobjede kako bi se približio četvrtoplasiranoj Romi (60) i petoplasiranom Interu (59), Milan (52) je večerašnjim remijem, najblaže rečeno, kiksao.
 
Unatoč Milanovoj apsolutnoj, dojmljivoj statističkoj dominaciji tijekom većeg dijela okršaja, Sassuolo je poveo u 75. minuti pogotkom Mattea Politana. S obzirom na pobjedničke tendencije, Milan je nastavio s općom viktorijom.
 
Na koncu, Nikola Kalinić znalački je iz okreta poentirao za poravnanje u 86. minuti. Hrvatski reprezentativac postigao je prvi zgoditak nakon četiri mjeseca i šest dana. Posljednji je 3. prosinca 2017. godine načeo Beneventu. Utakmicu je dočekao na pričuvnoj klupi, a na travnjak je ušao u 67. minuti kao posljednja izmjena.
 

Milan je nastavio vršiti pritisak, no Sassuolo se uspio braniti. U posljednjim je trenucima utakmice Milan mogao i preokrenuti rezultat. Giacomo Bonaventura uputio je siloviti udarac, no već viđeni pogodak u Sassuolovoj mreži impresivnom paradom spriječio je Andrea Consigli.

 
Tek remijem, Milan je propustio osvojiti planirane bodove i približiti se četvrtoj i petoj poziciji koje na koncu sezone jamče direktan plasman u Ligu prvaka, odnosno u Europsku ligu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više