pripreme hrvatskih klubova

Golčine! Pogledajte dvije majstorije darovitog Rijekinog juniora

Foto: nk-rijeka.hr

AKO je Igor Bišćan nešto drastično promijenio svojim dolaskom u Rijeku u odnosu na prethodnika, onda je to odnos prema mladim igračima i omladinskom pogonu.

Trener hrvatskog doprvaka ne libi se pružiti šansu mladim igračima, a oni to zasad višestruko koriste. Denis Bušnja već je pokazao da je pred njim fantastična budućnost i da Rijeka itekako ima na koga računati po pitanju ofenzivnih pozicija.

Jučer je to i potvrdio s dva prekrasna pogotka u generalki protiv ciparskog prvaka APOEL-a koju je Rijeka uspješno odradila s 4:1.

Dvaput s identične pozicije. Neobranjivo

Bušnja je postigao dva identična pogotka s 20-ak metara i s gotovo istog mjesta. Prvo je početkom drugog poluvremena osjetio da je suparnički vratar izašao s gol-linije, primio povratnu loptu na dvadesetak metara te uputio odmjeren udarac u golmanove suprotne rašlje. Neobranjivo.

Zatim je pred kraj te utakmice još jednom s 20-ak metara krasno plasiranim udarcem u suprotni kut prevario ciparskog vratara te postavio konačan rezultat, a ovaj put gađao je donji, a ne gornji kut. Opet, neobranjivo.


"Golovi? Imamo dosta pucačkih treninga"

"Igrali smo odlično, organizirano, a utakmica je bila jako teška te je protivnik bio organiziran. Sve u svemu, dobra utakmica pred Superkup", istaknuo je Bušnja nakon susreta u izjavi za HNK Rijeka TV.

Rijeka je pobjedom protiv Ciprana završila svoje pripreme za novu sezonu, a prvi ispit čeka ih već u subotu protiv Dinama u Superkupu na Maksimiru.

"Svi jedva čekamo da krene liga, trenirali smo jako naporno i sada je vrijeme za početak sezone. Golovi? Imamo dosta pucačkih treninga i pogodio sam", dodao je mladi riječki igrač.

Bušnja je prošle sezone skupio 12 nastupa u HNL-u, ali gledajući minutažu, proveo je na travnjaku tek 336 minuta. Uglavnom je ulazio s klupe, ali ono što sigurno veseli Igora Bišćana je njegova mogućnost igranja na obje krilne pozicije.

Odigrao je tek dvije pune utakmice; u porazu protiv Dinama (3:1) početkom listopada i na zatvaranju minule sezone protiv Slaven Belupa (1:1). Postigao je mladi Varaždinac i jedan pogodak na početku riječkog puta do osvajanja trofeja Kupa protiv Križevaca u visokoj pobjedi (0:9).

Pročitajte više