Regija

Golman BiH: Naš nogomet vode kriminalci. Reprezentacija služi za punjenje džepova

Foto: Guliver Image

GOLMAN Evertona Asmir Begović žestoko je kritizirao rad Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, pri čemu je vodeće ljude tamošnjeg nogometa nazvao kriminalcima koji su reprezentaciju pretvorili u eBay stranicu.

Begović je bio prvi golman reprezentacije BiH dugo godina, a onda je odjednom nestao s popisa u eri Roberta Prosinečkog na mjestu izbornika.

Tako je golman Evertona do siječnja 2018. godine skupio 61 nastup za BiH, da bi nakon toga branio u samo dvije utakmice. Posljednji poziv u reprezentaciju imao je u listopadu prošle godine.

Prozvao i bivšeg suigrača

Reprezentacija BiH je danas prekinula niz od 656 dana bez pobjede, a to je učinila u prijateljskoj utakmici protiv Kuvajta, 142. reprezentacije svijeta.

Navijači su sve više nezadovoljni vođenjem Saveza. Veliko razočarenje izazvalo je i imenovanje bivšeg trenera Dinamo Zagreba Ivajla Peteva na mjesto izbornika, a pokazatelj stanja nogometa u ovoj zemlji bile su prazne tribine tijekom večerašnjeg ogleda protiv reprezentacije Kuvajta.

BiH je protiv Kuvajta pobijedila 1:0 u Zenici, a tribine Bilinog Polja bile su skoro prazne, što je natjeralo Begovića da komentira rad Saveza. On je podijelio objavu novinara Saše Ibrulja koji je naveo da su prazne tribine prazne zbog lošeg rada čelnih ljudi te dodao nekoliko žestokih tvrdnji.

"Točno. Bh. nogomet vode kriminalci. Vico, Miske, Petev, družina menadžera. Umjesto da budemo momčad koja ujedinjuje zemlju, postali smo stranica eBaya koja popunjava džepove kriminalcima. Evo vam", napisao je razočarani Begović.

On je ovim prozvao predsjednika Saveza Vicu Zeljkovića, svog nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Zvjezdana Misimovića i izbornika Peteva, kao i mnoge druge ljude iz krovne kuće bh. nogometa.

Pročitajte više