Gomis zbog četiri gola Dinamu najbolji svjetski nogometaš prošlog tjedna

BAFETIMBI GOMIS proglašen je za najboljeg svjetskog nogometaša proteklog tjedna od eminentnog portala Goal.com.

Napadač Lyona tu je čast izborio postizanjem četiri pogotka u visokoj 7:1 pobjedi protiv Dinama u posljednjem kolu skupine D Lige prvaka. Lyon je slavio na Maksimiru s nevjerojatnih šest golova razlike što je bilo dovoljno da se plasiraju u daljnju fazu natjecanja ispred Ajaxa iako je uoči susreta bio u katastrofalno lošoj situaciji (6 golova slabija gol-razlika). Real Madrid je također pomogao slavljem u Amsterdamu s 3:0.

Gomis je iza sebe u poretku ostavio Indijca Sunila Chhetrija koji je svojoj reprezentaciji pomogao da osvoji SAAF prvenstvo. Chhetri je zabio u svakoj utakmici za Indiju barem jednom, te je na kraju proglašen i najboljim igračem turnira sa sedam postignutih pogodaka.

Slijedi Christian Clemens iz Kölna koji je postigao dva pogotka, od kojih je jedan zabio direktno iz kornera, u velikoj 4:0 pobjedi protiv Freiburga. Zatim Bas Dost (Heerenveen) strijelac pet golova Excelsioru, Didier Drogba (Chelsea, dva gola Valenciji), Miroslav Klose (Lazio, dva gola i asistencija protiv Leccea), te Carles Puyol (Barcelona).

Pročitajte više