Gonzaga šokirao sve i nokautirao Mirka!

MIRKO FILIPOVIĆ u svom je drugom nastupu u UFC-u doživio težak poraz. Gabriel Gonzaga ga je nokautirao 10-ak sekundi prije kraja prve runde i time vjerojatno stavio pod upitnik nastavak Mirkove karijere.

Već od samog početka borbe Gonzaga je bio aktivniji od Mirka, pokušavao ga je udariti no Mirko se uspješno izmicao i čekao svoju priliku.

Nakon samo minute i pol Mirko je pokušao middle kickom udariti Gonzaga, no odlično pripremljeni Brazilac srušio je našeg borca na pod.

Iduće skoro tri minute borba se odvijala na podu, a Mirko je primio nekoliko teških udaraca Gonzage koji je cijelo vrijeme dok je ležao na Mirku laktovima i šakama pokušao doprijeti do njegove glave. S nekoliko dobrih udaraca laktom Gonzaga je raskrvario Mirkovu glavu.

Otprilike 30 sekundi prije kraja prve runde sudac je dignuo borce i krenula je stand up borba. Svi smo tu vidjeli priliku za Mirka. No, samo 15 sekundi kasnije nevjerojatnim je high kickom, inače Mirkovim najjačim oružjem, Gonzaga nokautirao Mirka.

Mirko je pao na pod, a Gonzaga mu je zadao još nekoliko udaraca po glavi, prije nego je sudac prekinuo borbu.

Ono što smo gledali u idućih nekoliko minuta nije bio lijep prizor. Liječnici oko besvjesnog i nepokretnog Mirka pokušavaju mu pomoći. No, Mirko se uskoro pridigao i prema prvim informacijama nikakvih posljedica po njegovo zdravlje neće biti. Mirko je pao tako da mu je desna noga ostala skvrčena, i zglob skroz izokrenut, stoga postoji mogućnost da je ozlijedio tu nogu.

Nakon što se oporavio rekao je kratko kako je jako razočaran, te kako će nakon detaljne analize ovog poraza odlučiti što i kako dalje.

Ovaj je poraz sve Mirkove navijače vjerojatno podsjetio na 25. travnja 2004 godine kada je Mirko također bio nokautiran, no tada je egzekutor bio Kevin Randleman.

Ostale borbe:

Prije Cro Copa i Gonzage u kavezu su se borili Assuerio Silva i Cheick Kongo, David Heath i Lyoto Machida, Michael Bisping i Elvis Sinosic, te Fabrizio Werdum i Andrei Arlovski.

Werdum je poznat kao bivši Mirkov trener i majstor jiu-jitsua, a Arlovski je nekada bio prvak UFC-a. Werdum je u svom debiju u kavezu izdržao s Rusom svi tri runde, no suci su na kraju s tek tri boda više Rusu predali pobjedu.

Iz ostalih mečeva kao pobjednici su izašli Kongo  i Machida odlukom sudaca, dok je Michael Bisping nokautirao Sinosica nakon minute i 40 sekundi borbe.

Borbe je održane u M.E.N areni u Manchesteru, koju je popunilo oko 16.000 gledatelja, od čega je bilo i 200-tinjak hrvatskih navijača.

A.H.

Screenshot: Nova TV

Pročitajte više