Ferrero obranu naslova nastavlja protiv Ljubičića, Volandri izbacio Pavića



BRANITELJ naslova na 22. ATP-u u Umagu Juan Carlos Ferrero prošao je u drugo kolo nakon što je Argentinac Maxim Gonzalez predao meč u trećem setu.

Gonzalez je bio puno bolji u prvom setu, igrao je s više snage i bržim udarcima uspio uzeti "break" protiv Ferrera za lakih 4:1. Španjolac je proigrao pred kraj seta, ali uz malo muke Gonzalez je na servisu izborio 6:3. U drugom setu Ferrero je uzvratio sa istim rezultatom, a u trećem setu, pri rezultatu 1:1, Gonzalez je odustao.
 
Ferrero je Gonzaleza na istom mjestu izbacio 2009., ali tada u četvrtfinalu. U 2. kolu Ferrero će igrati protiv Ivana Ljubičića koji je uz teren pratio kako igra njegov sljedeći suparnik.

Pavić i Delić nisu uspjeli iznenaditi

Filippo Volandri je izborio prolaz u 2. kolo pobjedom nad talentiranim hrvatskim juniorom Matom Pavićem 6:4, 6:0. Talijan je u dva navrata igrao finale Umaga (2003. i 2004.), a put do trećeg, i možda sretnog, nastavlja protiv najboljeg ukrajinkog tenisača Dolgopolova, koji nam je ranije otkrio kako se ne plaši Volandrija kojega je već tri puta pobjeđivao.

Poslije njega njegov je imenjak Delić također kakav-takav otpor pružao samo u prvom setu. Izgubio je 6-4, 6-2 od još jednog Talijana, kvalifikanta Gianluce Nasa.


Kavčić privukao publiku

Meč Blaža Kavčića i Carlosa Berlocqa privukao je veliko zanimanje publike, posebno Slovenaca koji su stigli u velikom broju podržati svog najboljeg tenisača. Pomoć s tribina nije mu pomogla, Argentinac je slavio sa 6:4, 6:7, 6:4.

Prve će pobjede u pojedinačnom dijelu turnira hrvatskom tenisu pokušati donijeti Marin Čilić i Ivan Ljubičić u dvobojima drugog kola. Obojica su u utorak doznali protivnike: Čilić, inače četvrti nositelj, igrat će protiv Nizozemca Robina Haasea, dok će Ljubičić imati težak zadatak protiv branitelja naslova, Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

Zovko i Čilić donijeli prvu hrvatsku pobjedu

Prvu hrvatsku pobjedu nakon pet uzastopnih poraza hrvatskom su tenisu u glavnome umaškom turniru u utorak navečer donijeli Marin Čilić i Lovro Zovko.

Hrvatski je par u prvom kolu turnira pobijedio slovensku braću Bedene 6:2, 6:4. Simpatični Slovenci tek su u drugom setu pružili malo jači otpor odlično raspoloženima Zovku i Čiliću, a osim s nekoliko lijepih poteza, pljesak publike izazvali su i spašavajući leptira s terena.

U drugom će kolu hrvatska kombinacija na bolje iz dvoboja prvih nositelja, Čeha Dlouhyja i Slovaka Mertinaka, i češkog para Friedl – Škoch.


ATP Umag, 1. kolo:

J Ferrero (ESP) - M Gonzalez (ARG) 3:6, 6:3, 1:1, predao Gonzalez
P Starace (ITA) - T de Bakker (NED) 6:7, 6:2, 6:1
M Pavić (CRO) - F Volandri (ITA) 4:6, 0:6
B Kavčič (SLO) - C Berlocq (ARG) 4:6, 7:6, 4:6
S Vagnozzi (ITA) - R Haase (NED) 6:3, 3:6, 1:6
S Stakhovsky (UKR) - O Rochus (BEL) 4:6, 4:6
G Naso (ITA) - M Delic (CRO) 64 62
F Fognini (ITA) - R Machado (POR) 64 63
A Seppi (ITA) - D Lajovic (SRB) 64 62

ATP Umag, parovi, 1. kolo:
Čilić / Zovko – Alj. Bedene / A. Bedene 6:2, 6:4

Pročitajte više