Goodyear liga: Laško – veliki test za mrave

NAKON pobjede nad Demon Astronautima, u redovima Mrava atmosfera se bitno izmijenila. Apatični i depresivni ugođaj, uzmaknuo je pred valovima optimizma uoći odlaska na utakmicu 18. kola Goodyear lige protiv Pivovarne u Laškom. Utakmica je na rasporedu u subotu, 24. siječnja, u 19.30 sati, uz direktan TV-prijenos na A-kanalu.

Do promjene termina odigravanja ovog susreta došlo je u petak u ranim poslijepodnevnim satima. Naime, dvoboj između Laškog i Zagreba planiran je za termin u 19.30 sati. Međutim, budući je odgođeno odigravanje utakmice Union Olimpija – Crvena Zvezda (zbog zauzetosti dvorane Tivoli – EP u rukometu), upražnjen je TV-termin u Sloveniji i naša je utakmica pomaknuta dva i pol sata ranije.

Stručnom stožeru Zagreba, ova je neočekivana promjena donijela velike probleme u organizaciji putovanja i termina treninga u Laškom, ali ni to nije pomutilo optimistički ugođaj u redovima Mrava. Trener Jakša Vulić, na press konferenciji uoći utakmice, nije skrivao karte:

- U Laško idemo s puno više optimizma nego na prethodna gostovanja. U odnosu na utakmicu s Reflexom jači smo za dva igrača, vratio se Marko Tomas, a prvom sastavu priključio se i Amerikanac Jermaine Tate, koji će debitirati u našem dresu upravo na utakmici protiv Laškog. S njima dvojicom dobili smo onu toliko željenu širinu, puno veću mogućnost za rotaciju igrača i održavanje visokog ritma utakmice koja nam je unatrag dva mjeseca itekako nedostajala. Unatrag nekoliko utakmica vidljiv je uspon forme i kod ostalih naših igrača i to nam daje mogućnost da odigramo jednu čvrstu, agresivnu utakmicu, u kojoj možemo iznenaditi kvalitetnog domaćina.

U utakmici istih suparnika u Zagrebu, Mravi su ‘zaledili’ Pivare na samo 62 poena. Obrana će biti ključ pobjede i u Laškom, procjena je trenera Zagreba:

- Laško je momčad bez zvijezda, dosta kompaktna i uigrana. Igraju dobru obranu, nisu toliko atraktivni koliko su učinkoviti. Predvodi ih najiskusniji igrač u njihovim redovima Dončić, od kojega prijeti najveća opasnost. Treba se pripaziti i odličnog šutera Jokića, koji u seriji može povezati nekoliko trica i odvesti utakmicu, za nas, u neželjenom smjeru. Vanjska linija im je vrlo prodorna, moramo svih 40 minuta koncentrirano raditi da ih spriječimo u probijanju naše obrane i onemogućimo povratne lopte za tricu. Cilj nam je ponovo održati utakmicu na nivou do najviše 80 poena. U takvom razvoju situacije mislim da naše šanse rastu.

Zagreb je protiv Astronauta prekinuo zbirnu seriju poraza, međutim, još uvijek stoji negativni niz od šest izgubljenih utakmica u Goodyear ligi. Pivovarna Laško sigurno nije suparnik protiv kojega se, pogotovo na gostujućem terenu, može sa sigurnošću računati na pobjedu. Ali, u aktualnoj situaciji, za Zagreb je svaka utakmica do konca ovoga natjecanja podjednako važna, i uz adekvatan pristup, u dvoboju sa svakim suparnikom, Mravi moraju pokušati nadoknaditi propušteno tijekom ‘zimskog sna’.

Koliko god treneru Vuliću ne odgovara pomicanje termina utakmice unaprijed, navijači će dobiti mogućnost, na A-kanalu, vidjeti na djelu novo izdanje Zagreba, s pojačanjem iz Harlem Globetrottersa – Jermaineom Tateom. Igrač koji je na Cincinnatiju igrao u tandemu s Kenyonom Martinom, morao bi bitno promijeniti odnos snaga pod koševima u korist Mrava i otvoriti više prostora svojim suigračima za igru koju Zagreb do sada, u nedostatku vrhunskog centra, nije mogao prakticirati. Iz Laškog stoga očekujemo dobre vijesti i naravno – bodove. Za novu, ovaj put put pobjedničku seriju…

www.kk.zagreb.hr

Pročitajte više