Goodyear liga od sljedeće sezone bez Srba i Crnogoraca?

U KOŠARKAŠKOM savezu Srbije i Crne Gore ozbiljno razmišljaju o istupanju tamošnjih klubova iz regionalne Goodyear lige.

Potvrdio je to i Dragan Kićanović, predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza SiCG. Iako službena odluka još nije donesena, u roku od pet dana ona će biti konačna.

Naime, do tada bi se trebao održati sastanak na kojem će se utvrditi hoćemo li i ove sezone gledati utakmice između naših i srpskih klubova.

Razlog zbog kojeg bi Srbi i Crnogorci mogli bojkotirati regionalnu ligu leži u tome što im ona nije donijela nikakvu korist, a nametnut im je, tvrde oni, nakaradni sustav natjecanja koji uništava igrače i publiku, na što su ogorčeni i srpski mediji.

Predrag Bojić, generalni direktor Košarkaškog saveza SiCG izjavio je da postoji mogućnost da klubovi napuste ligu samo dva mjeseca prije početka natjecanja, ali tek ukoliko se uspostavi konzensus klubova i Saveza, prenosi dnevni list

Josip Bilić, direktor Goodyear lige opovrgnuo je vijest o srpskom bojkotu, te ustvrdio kako će danas u Ljubljani biti obavljen ždrijeb za natjacanje na koje su svi klubovi SiCG uredno prijavljeni.

Goodyear liga, inače je poznata i pod nazivom Jadranska ili Ex Yu liga, a osnovana je u sezoni 2001./02. U njoj sudjeluje čak 14 košarkaških klubova iz nekadašnje Jugoslavije.

Pročitajte više