Goodyear liga: U 1. kolu Zadar - Cibona VIP, uvodi se "Final eight"

U GLAVNOM slovenskom gradu, Ljubljani danas su predstavnici svih 16 klubova košarkaške Goodyear lige prisustvovali ždrijebu za novu sezonu.

Ove sezone u Goodyear ligi nastupit će pet hrvatskih klubova i već će prvo kolo (6. listopada) donijeti veliki derbi Zadar - Cibona VIP. Šibenka će gostovati u Beogradu protiv Partizana, Zagreb će dočekati Geoplin Slovan, dok će Split CO gostovati u Sarajevu protiv Bosne.

Na redovnoj Skupštini, koja je održana prije ždrijeba, potvrđeno je kako će od sezone 2005/2006. liga ponovo imati 14 klubova, a ne kao ove sezone 16. Hrvatska, Srbija i Crna Gora, te Slovenija imat će po četiri predstavnika, a Bosna i Hercegovina dva kluba. Na osnovi rejtinga (koeficjenta koji se dobiva na osnovu rezultata klubova iz pojedine države) najbolja država dobit će u sezoni 2006/2007 još jednog predstavnika, dok će najslabija izgubiti jedno mjesto. To mjesto čelnici lige iskoristit će kao Wild Card pozivnicu, najvjerojatnije nekom klubu iz Makedonije.

Direktor lige Goodyear Roman Lisac je pojasnio kako će ove sezone proširena liga također biti dobro medijski pokrivena. Lisac je dodao kako će veći broj utakmica (240 u odnosu na 182 prošle godine) značiti i veće troškove - procjenjuje se za oko 500.000 eura. Umjesto završnog turnira četvorice najbolji uveden je "Final eight" - osam najboljih momčadi.



PAROVI 1. KOLA (6. listopada):

Zadar - Cibona VIP

Zagreb - Geoplin Slovan

Bosna - Split

Partizan Mobtel - Šibenka

Helios Domžale - Hemofarm

Reflex - Široki Herceg Tisak

Pivovarna Laško - Union Olimpija

Budućnost - Crvena zvezda


Pročitajte više