Goran Ivanišević nastupa na ATP Challengeru Zagreb Open 2004

WIMBLEDONSKI pobjednik Goran Ivanišević nastupiti će na ovogodišnjem devetom izdanju ATP Challengera Zagreb Open, koji će se od 8. do 16. svibnja održati u Športskom parku Mladost, priopćili su organizatori turnira.

Proteklih godina, na Zagreb Openu su nastupala brojna atraktivna imena svjetskog tenisa, te gotovo svi najbolji hrvatski tenisači novije povijesti - Goran Prpić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović, Željko Krajan, Roko Karanušić, Lovro Zovko i mnogi drugi, zapravo svi osim Gorana Ivaniševića. Naš najbolji tenisač svih vremena godinama je pripadao društvu najboljih igrača svijeta i zbog svog vrhunskog rankinga nije imao niti pravo nastupa na ATP challengerima.

Međutim, taj popis ove godine će biti kompletiran, budući je wimbledonski pobjednik iz 2001. godine potvrdio nastup na Zagreb Openu 2004.

Goran Ivanišević u karijeri osvojio 22 turnira u pojedinačnoj konkurenciji, da je još 27 puta bio finalist, te da je u srpnju 1994. zabilježio najbolji ranking na ATP ljestvici na drugom mjestu. Ivanišević je osvojio sva tri izdanja ATP turnira Croatian Indoors, 1996. i 1997. u Zagrebu, te 1998. u Splitu. U Zagrebu je, zapravo, izgubio samo jedan meč, 1994. u Davis cupu od Norvežanina Ruuda, a ostalih pet mečeva koje je igrao u hrvatskoj metropoli je dobio, što znači da je, računajući nastupe na Croatian Indoorsu i Davisu cupu u pojedinačnoj konkurenciji, od 16 mečeva izgubio samo jedan.

Slične rezultate ostvario je i u konkurenciji parova nastupajući u Zagrebu, četiri pobjede bez poraza u Davis cupu, te pet pobjeda i samo jedan poraz, uz osvojeni turnir 1997. na Croatian Indoorsu.

Uz maksimalni učinak 15:0 na tri izdanja Croatian Indoorsa, te ukupno 14 pobjeda i samo tri poraza u singleu, ako računamo sve mečeve u Hrvatskoj u Davis cupu (u parovima 10:1), ne smijemo zaboraviti niti to da je Ivanišević bio finalist prvog izdanja umaškog ATP turnira,jedinog izdanja na kojem je nastupao, a sve to samo potvrđuje koliko je Goran uvijek bio motiviran i raspoložen igrajući na hrvatskom tlu.

Osim Ivaniševića, na Zagreb Openu će nastupiti još brojni vrhunski tenisači iz inozemstva i Hrvatske, a konačan popis će biti poznat uskoro, priopćeli su organizatori.

Pročitajte više