NBA

Gordona su već pokrali 2016., kada je bio izveo neviđeno zakucavanje

Foto: Getty Images / Guliver Images

ZAVRŠENA je subotnja večer All-Star vikenda, a šou je ukralo fantastično natjecanje u zakucavanju, jedno od najboljih u povijesti NBA All-Stara. Poslije kontroverzne odluke sudaca, u finalu je pobijedio Derrick Jones Jr.

Odluka je kontroverzna jer gotovo cijeli NBA svijet smatra kako je pobjedu trebao odnijeti Aaron Gordon. Krilo Orlando Magica ponovno je spektakularnim zakucavanjima dizalo publiku na noge kao i 2016. u Torontu, no i sada je izgubilo u završnoj rundi.

Ova nepravda je još i veća jer su nakon Gordonovog posljednjeg zakucavanja, preko najvišeg NBA igrača Tacka Falla, svi bili uvjereni kako je Gordon pobjednik pa su ostali u šoku kada su vidjeli da to nakon odluke sudaca ipak nije slučaj.

2016. godine je Gordon bio još spektakularniji, a tada se posebno istaknulo briljantno zakucavanje ispod nogu, kakvo do tada nije bilo viđeno nikada u povijesti.

Način na koji je oštećen u oba natjecanja je vrlo sličan. LaVine je, poput Jonesa sinoć, imao serije impresivnih zakucavanja, ali koja su ipak bila slična jer su se svodila na zakucavanja kroz noge ili s linije slobodnih bacanja. Jones je sinoć bio još manje kreativan jer mu je svako zakucavanje osim jednog bilo između nogu.

Pročitajte više