GORICA - DINAMO 0:1 Prvaci s igračem manje slavili protiv Goričana, Olmo junak

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

DINAMO je pobijedio Goricu 1:0 nakon pogotka Danija Olma u 49. minuti. Prvak je posljednjih 20 minuta igrao s igračem manje nakon crvenog kartona Stojanovića, ali je rutinski priveo utakmicu kraju.

Nismo gledali ljepoticu od utakmice u prvom gostovanju Dinama u Gorici nakon 25 godina, ali bilo je itekako borbeno. Već u prvom poluvremenu obje ekipe skupile su dvoznamenkasti broj prekršaja. Gosti su bili bolji, ali Gorica se dobro branila i na odmor se otišlo s 0:0.

Ipak, silovito je Dinamo ušao u drugo poluvrijeme te su već u 49. minuti stigli do vodstva. Loptu je na desnoj strani ukrao Kadzior, ušao u šesnaesterac, proigrao Olma u sredini koji je zakucao u mrežu za 1:0.

Dinamo je potom tražio drugi pogodak, ali planovi su promijenjeni u 65. minuti. Stojanović je neoprezno startao na igrača Gorice i tako zaradio drugi žuti karton pa su prvaci igrali s igračem manje do kraja utakmice.

Momčad Nenada Bjelice ipak nije paničarila te je mirno kontrolirala utakmicu do kraja. Gorica je najviše pokušavala u posljednjih 10 minuta, ali obrana Dinama je bila vrlo sigurna u izbacivanjima iz svojeg kaznenog prostora. Najbolju priliku za domaćine imao je Zwolinski u 82. minuti, ali nije dobro pucao glavom iako je bio neometan.

Dinamo je tako upisao petu pobjedu ove sezone i nalazi se na vrhu tablice sa 17 bodova. Gorici je ovo treći poraz, ali i dalje drže jako dobru petu poziciju u debitantskoj sezoni u 1. HNL.

Tijek utakmice pratite na Indexu:

SASTAVI: Gorica: Kahlina, Atiemwen, Čagalj, Dvorneković, Jovičić, Maloča, Marina, Mtchedlishvili, Špičić, Suk, Zwolinski

Dinamo: Livaković, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović, Musa, Olmo, Kadzior, Hajrović, Gojak, Šunjić, Gavranović

GORICA - DINAMO: 0:1

90' Kraj utakmice, pobjeda Dinama!

89' Krasan pokušaj Dinamove velike nade Antonija Marina koji je ušao nešto ranije umjesto Hajrovića. Prekrasno je opalio s 18 metara, ali njegov pokušaj je odsjeo na gredi.

82' Najbolja prilika na utakmici za Goricu! Najbolji strijelac lige Zwolinski neometan je pucao glavom u kaznenom prostoru, ali lopta ipak odlazi iznad gola. Stadion bodri Goricu koja će sada morati krenuti po sve ili ništa.

73' Igrač manje Dinama nije nešto previše primjetan na terenu. Štoviše, Hajrović je upravo skoro zabio s dvadesetak metara nakon solidnog udarca, ali lopta prolazi malo pored vrata.

65' CRVENI KARTON! DINAMO ĆE DO KRAJA UTAKMICE IGRATI S IGRAČEM MANJE NAKON ŠTO JE NAKON NEOPREZNOG STARTA STOJANOVIĆ DOBIO DRUGI ŽUTI.

63' Ponovno su gosti iz Zagreba došli do izgledne situacije, Hajrović se dobro okrenuo na desnu nogu u šesnaestercu, ali slabo je pucao pa je Kahlina lagano obranio.

60' Dinamo traži drugi pogodak, sve više napadaju, ali domaćini se dobro brane.

49' GOOOOL! Dinamo je silovito krenuo u drugo poluvrijeme i odmah zabio preko Olma u 49. minuti!

45' Kraj prvog poluvremena. Vrlo čvrsta utakmica za sada, obje ekipe već sada imaju dvocifren broj prekršaja. Dinamo malo bolji, pokušava, Gorica se dobro brani i na poluvrijeme se odlazi bez golova. 

39' Velika prilika za Dinamo! Gavranović je došao do lopte u kaznenom prostoru nakon kornera, ali iz blizine nije uspio pogoditi.

28' Dinamo diže ritam, ali i dalje ne uspijevaju probiti čvrste domaćine koji i dalje nemaju udarca u prvih tridesetak minuta igre. 0:0 i dalje.

10' Bez velikih prilika u prvih deset minuta. Dinamo je pucao dva puta, ali i dalje čekamo na prvi udarac u okvir vrata na utakmici.

1' Utakmica je počela!

 

Pročitajte više