HNL

GORICA - DINAMO 1:2 Tri penala i pobjeda Modrih u Velikoj Gorici

Foto: Pixsell

DINAMO je u čudnoj utakmici 25. kola HT Prve lige došao do pobjede protiv Gorice pred oko 4000 gledatelja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Modri su pronašli utjehu nakon ispadanja iz Europa lige slavljem u Velikoj Gorici protiv razigranog domaćina koji je dobro parirao cijelo vrijeme, ali ova utakmica pamtit će se samo po tri dosuđena penala.

Splitski sudac Duje Strukan dvaput je pokazao na bijelu točku u korist Dinama, dok je jednom to napravio za Goricu. Tako je dvostruki strijelac za Modre bio Komnen Andrić, dok je jedini zgoditak kod Goričana djelo Kristijana Lovrića.

Dinamo je ovom pobjedom dodatno učvrstio prvo mjesto ispred drugoplasirane Rijeke te sada ima ogromnih 20 bodova prednosti (Rijeka igra derbi protiv Osijeka od 17.30), dok je Gorica ostala šesta s dva boda manje od petog Hajduka.

HNK Gorica - GNK Dinamo Zagreb Live Score

 

Hrabro otvaranje Gorice i penal za Dinamo

Puno bolje otvorili su susret domaći i zaprijetili ozbiljno već u četvrtoj minuti. Lovrić se izvukao na udarac i pucao prema Zagorcu, ali je rezervni vratar Dinama dobro intervenirao. Nakon toga Gorica je imala korner, ali nije ozbiljnije zaprijetila Modrima.

Dinamo je odgovorio u 13. minuti. Atiemwen je probio po desnoj strani, vratio u sredinu za Amera Gojaka koji je morao poentirati s nekoliko metara od domaćih vrata, ali je poslao loptu daleko od gola. Nešto slično kao i protiv Benfice kada je bio u stopostotnoj šansi, pa promašio prazan gol.

I onda nakon kraćeg perioda bez prigoda Duje Strukan pokazao je prvi put na bijelu točku. Mario Marina je srušio Komnena Andrića, dobio za to žuti karton, a srpski napadač bio je siguran realizator najstrože kazne.

Do poluvremena je još jednom zaprijetio Kristijan Lovrić za Goricu, tukao je iz slobodnjaka s nekih 15 metara, ali je lopta otišla malo iznad gola i to je bilo sve što su ova dva sastava ponudila u prvom poluvremenu susreta u Velikoj Gorici.

Nova dva penala u nastavku

Uzbudljiv nastavak donio je novi penal. U 48. minuti Gorica je došla do izjednačenja na isti način kao i Dinamo - s bijele točke. Leovac je srušio Zwolinskog, a sudac Strukan odmah je pokazao na bijelu točku. Kristijan Lovrić bio je siguran realizator najstrože kazne.

Pogodak je odmah rasplamsao strasti na terenu u Velikoj Gorici, a u 61. minuti viđen je novi pogodak. I opet s bijele točke.

Igor Čagalj napravio je prekršaj nad Gavranovićem, a Duje Strukan pokazao mu je žuti karton. Nitko nije znao što se događa, a onda je splitski arbitar pokazao na bijelu točku.

Srpski napadač Dinama Komnen Andrić bio je i drugi put danas siguran realizator najstrože kazne.

Razigrani Lovrić umalo donio bod Gorici, stativa spasila Dinamo

Tri minute kasnije najaktivniji domaći igrač Kristijan Lovrić bio je nadomak drugog pogotka. Lijepo se izborio za udarac, tukao u bliži Zagorčev kut, ali ga je do zgoditka zaustavila stativa.

Dinamo je potom rutinski priveo susret kraju i ostvario svoju 20. pobjedu sezone za točno 20 bodova prednosti nad drugom Rijekom koja od 17.30 na svojoj Rujevici dočekuje Osijek.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više