HNL

GORICA - DINAMO 3:4 Dinamo prvo izjednačio iz penala u 90. pa pobijedio u 95. minuti

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

U DERBIJU 17. kola HNL-a Gorica je kod kuće od Dinama izgubila 4:3. Gledali smo najbolju utakmicu u HNL-u ove sezone gdje je Dinamo prvo izjednačio iz penala u 90. minuti, a onda došao do pobjede u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

Gorica je ušla puno bolje u susret i povela već u 12. minuti. Špikić je savršenom asistencijom proigrao Dieyea koji je lijepo zabio u situaciji jedan na jedan.

Dinamo je počeo igrati puno bolje nakon toga i jurnuo po izjednačenje. Dobre prilike su imali Ivanušec i Petković, a upravo je Ivanušec donio izjednačenje u 34. minuti. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru te iz okreta pogodio daljnji kut za 1:1.

Samo šest minuta kasnije, Dinamo je poveo. Sjajna akcija, Gorica je nekoliko puta mogla uzeti loptu u šesnaestercu jer je akcija trajala dugo, Ademi je dodao Gavranoviću, ovaj proslijedio Oršiću koji je iz okreta pucao i zabio za 2:1. Lopta se od bloka odbila u gol.

A onda se Gorica ni iz čega vratila. Lovrić je ovdje bio u glavnoj ulozi, prvo je poslao dugu loptu Špikiću, ovaj vratio u sredinu, a sve odlično pratio Lovrić i zabio za 2:2.

Čudesan preokret Dinama

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko nogometno kvalitetno kao prvo, ali je bilo i još više dramatično. Gorica je povela u 61. minuti, a ponovno je sve napravio Špikić. Nakon dvije asistencije sjajnom fintom se oslobodio i preciznim udarcem sa 17 metara pogodio za 3:2.

Dinamo je nakon toga sve bacio u napad i dominirao na terenu, ali preokret se dogodio tek u sudačkoj nadoknadi. U 90. minuti je Petković pogodio iz penala za 3:3 nakon prekršaja Muse, sudac Zebec je pokazao pet minuta sudačke nadoknade i to je Dinamu bilo dovoljno za pobjedu.

Theophile se najbolje snašao nakon slobodnjaka i pogodio za nevjerojatan preokret u zadnjoj minuti.

 

Nakon ove utakmice Dinamo se izjednačio s Osijekom na vrhu, a Gorica je ostala treća s tri boda manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više