GORICA - HAJDUK 1:1 Splićani s igračem više nisu uspjeli pobijediti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je u 13. kolu HNL-a odigrao 1:1 na gostovanju protiv Gorice. Splićani su igrali s igračem više cijelo drugo poluvrijeme.

>Vulić: Igrač kojem se danas klanjamo bio je ponuđen Hajduku. Nismo ga uzeli

>Hajduku zabio nakon što je prošao petoricu: Čudesan gol Goricinog Nigerijca

Gorica je povela već u 14. minuti. Atiemwen se sjurio s centra i prošao pored obrane Hajduka i zabio pokraj nemoćnog Blaževića. Nakon gola Hajduk se malo probudio i uspio zabiti za 1:1. Strijelac je bio Jairo u 32. minuti.

U 43. minuti kapetan Gorice Igor Čagalj dobio je crveni karton nakon brutalnog starta nad Bradarićem, pogodio ga je kopačkom iznad koljena. Na poluvrijeme se otišlo s 1:1.

U nastavku Hajduk je pojačao dominaciju, Bijeli su izgledali puno bolje u drugom poluvremenu, imali su čak i par dobrih prilika. Svakako treba izdvojiti pokušaj Jradija u 62. minuti iz slobodnog udarca, no Kahlina je još jednom pokazao da je jedan od najboljih golmana HNL-a te je skrenuo loptu u korner.

Hajduk je do kraja pritiskao. U 84. minuti dogodila se jedna dvojbena situacija u kaznenom prostoru Gorice. Ivanovski je pao ispred gola, činilo se na prvu kao da ga je igrač Gorice malo odgurnuo... No sudac je bio u blizini i pokazao je samo žuti Ivanovskom zbog protestiranja.


Do kraja susreta Splićani s igračem više nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Gorica je došla do gola iz jedinog udarca prema golu Blaževića, a Hajduk je pucao osam puta, od toga sedam pokušaja otišlo je u okvir gola Kahline.

Nakon 13. kola Hajduk je šesti s 13 bodova i utakmicom više od prvog pratitelja Slaven Belupa. Gorica je četvrta s 23 boda.

Hajduk nije slavio u posljednje četiri utakmice. Zadnju pobjedu u prvenstvu momčad Zorana Vulića ostvarila je 23. rujna protiv Istre u gostima (2:4). Bijeli imaju tek dvije pobjede, čak sedam remija i četiri poraza.

Susret se igrao na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a sudio je pred 3.000 gledatelja Fran Jović iz Zagreba.
 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više