TRANSFERI

Gorica je golmana kupila u srijedu za milijun eura i već ga prodaje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DOMINIK KOTARSKI (22), golman Gorice, koja ga je u srijedu otkupila od Ajaxa nakon što je prošlu sezonu bio na posudbi iz nizozemskog velikana, na pragu je ekspresnog odlaska u inozemstvo. Naime, za njega je jako ozbiljno zainteresiran grčki viceprvak i finalist kupa PAOK, a tamošnji mediji pišu da se Kotarskog već danas očekuje na liječničkim pregledima u Solunu. 

Kotarskog je Ajax doveo iz Dinama malo prije nego što je vratar napunio 18 godina uz odštetu od 2 milijuna eura. Golman je 60 puta nastupio za U-21 momčad amsterdamskog velikana, a prošlog ljeta došao je u Goricu na posudbu uz mogućnost otkupa. Tijekom protekle sezone branio je gol Gorice na 28 utakmica. Mrežu je sačuvao čistom na osam mečeva, a primio je 38 golova za ekipu koja je HNL završila na šestom mjestu, dok je u kupu došla do polufinala. 

Gorica je imala pravo otkupiti Kotarskog od Ajaxa za milijun eura uz opciju plaćanja na rate. Prošlog tjedna je iskoristila to pravo, a sada je na pragu prodaje golmana za viši iznos. U Gorici očekuju da za njega mogu dobiti do 3 milijuna eura, ali će postotak odštete ići Ajaxu. 

Pročitajte više