HNL

GORICA - OSIJEK 1:0 Gorica sve bliže Europi, pobjedom gurnula Dinamo prema tituli

Igor Kralj/PIXSELL

GORICA je pobijedila Osijek 1:0 u 33. kolu 1. HNL-a i tako dodatno približila Dinamo novom naslovu prvaka. Dinamu je za obranu titule potrebna pobjeda kod Rijeke u nedjelju.

Gorica je ovom pobjedom nastavila lov na treće mjesto, koje garantira izlazak u Europu.

Neumoljiva kiša pokvarila je i opustošila jedan od dva derbija ovoga kola. Nije se mogla razvijati gotovo nikakva igra, pa se od kvalitetnog nogometa u ovoj utakmici malo toga moglo vidjeti.

Gorica imala zicer u početku

Gorica je mogla povesti u 11. minuti. Doka je ubacio s desne strane, Matar glavom proslijedio loptu na Dvornekovića, koji je s 4-5 metara prebacio gol.

U 13. minuti stradao je prst lijeve ruke Igora Silve. Osijekov desni bek je pokušao probiti desnu stranu, ali kod jednog poteza je nezgodno pao zbog skliskog terena i na lijevoj ruci mu se skroz dislocirao prst. Ružno je to izgledalo, no Osijekovi liječnici odmah su sredili stvar.

U 35. minuti Ivan Banić je morao spašavati u posljednji tren. Jedna lopta ponovno je zastala u lokvi i Banić je morao uklizavanjem to počistiti iz svog prostora ispred natrčalog Ramona Miereza.

Jovičić zabio nakon prekida, Osijek malo pokazao

Gorica je povela u 49. minuti. Jiloan Hamad ubacio je iz kornera s desne strane, a Aleksandar Jovičić glavom pogodio s nekih 6-7 metara za vodstvo. Goričin stoper nadskočio je Miereza i zabio u mrežu Ivice Ivušića za vodstvo domaćih.

U 55. minuti umalo veliki kiks Ivana Banića. Skliznula je lopta Baniću kroz noge nakon ubačaja Jurčevića s lijeve strane, ali zastala je u lokvi i Gorica se spasila. Sve se događalo na metar od gola Gorice.

Osijek je do kraja utakmice pokušavao preskakanjem igre i dugim loptama ugroziti Goricu, ali domaća obrana bila je svaki put spremna na te pokušaje. Za Osijek je ovo bila četvrta uzastopna utakmica bez pobjede.

Osijek 11. svibnja dočekuje Šibenik, a Gorica dan kasnije gostuje kod Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više